Cukier Królewski w nowej odsłonie

Nowa szta graficzna Cukru Królewskiego.
Czy cukier może być... czerwony? Oczywiście, że tak! Cukier Królewski udowadnia to od 20 lat, a teraz dodatkowo dowiódł to w badaniach.

Marka wprowadza na rynek nowe opakowania, w których będzie jeszcze więcej charakterystycznej, królewskiej czerwieni.

Marka przed wprowadzeniem na rynek nowych opakowań zapytała konsumentów o opinię na temat nowej szaty graficznej. Pytanie brzmiało, czy Cukier Królewski w odświeżonej wersji podoba im się bardziej od obecnego wyglądu i co najbardziej ich w nowych opakowaniach zainteresowało. Liczba pozytywnych odpowiedzi przeszła najśmielsze oczekiwania producenta.

Ponad 75% ankietowanych uznało, że następnym razem, będąc na zakupach, wybraliby właśnie cukier w nowej paczce. Pytane osoby zdecydowanie pozytywnie przyjęły fakt zachowania szaty graficznej z charakterystyczną czerwono białą kolorystyką, a także nowy mocny element obecny na opakowaniach – podkreślenie lokalności produktu i jego naturalne pochodzenie.

Wciąż nie wszyscy konsumenci zdają sobie bowiem  sprawę z tego, że flagowy produkt marki, cukier biały Cukier Królewski produkowany jest w 100% z polskiego buraka cukrowego. W czasie trwania kampanii cukrowniczej do cukrowni zlokalizowanych w południowej Polsce, lokalni rolnicy dostarczą ogromne ilości tego surowca. Dlatego też, każdy kilogram cukru białego zawierać będzie specjalny logotyp z hasłem „Z polskich buraków, od lokalnych rolników”.

Aby dowiedzieć się więcej o marce wystarczy zeskanować kod QR, znajdujący się na tyle opakowania.  Konsumenci zostaną przeniesieni do świata Cukru Królewskiego, będą mogli zapoznać się z tajnikami uprawy buraków, produkcji samego cukru jak i mnóstwem inspiracji kulinarnych.

Fot. Cukier Królewski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat