Cynamon czyli niezbędnik deseru

Cynamon mielony Kamis.
Ta niesamowita przyprawa jest w stanie zmienić smak każdego deseru w niezwykłe przeżycie.

Cynamon mielony jest to przyprawa, którą stanowi wysuszona kora pochodząca z kilku gatunków drzewa cynamonowego, uprawianego w Azji Południowo-Wschodniej. Cynamon posiada słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz charakterystyczny, intensywny zapach. Należy do najstarszych przypraw - w Chinach stosowano go już około 2700 lat p.n.e.

Nie bez przyczyny jest tak chętnie używany od tak długiego czasu. Jego intensywny smak sprawia, że słodkim potrawom i deserom nadawany jest charakterystyczny, intensywny smak. KAMIS proponuje dodawać tę przyprawę do zup owocowych, kompotów, kisieli, galaretek, ciast czy budyniów. Ponad to jest niezbędnym dodatkiem do słodkich potraw z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego i ponczu. Niewielkie ilości cynamonu dobrze służą także do mniej słodkich produktów takich jak gulasz, baranina, gotowane ryby czy szynka. Do potraw dodawany jest zazwyczaj w końcowej fazie ich przygotowania.

Fot. Kamis
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat