„Dziennik smaków” Marta Grycan

Nowość wydawnicza „Dziennik smaków” Marta Grycan.
Przepisy, zdjęcia i wspomnienia na każdą porę roku - dziennik smaków Marty Grycan

„Dziennik smaków” Marty Grycan, to wyjątkowa publikacja, którą czytelnicy mogą współtworzyć razem z autorką. Oprócz przepisów na smakowite potrawy, zdjęć i wspominek z życia rodzinnego Marty Grycan, w książce znalazło się też miejsce, które czytelnicy mogą wypełnić własnymi notatkami lub refleksjami. Dziennik ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

Marta Grycan znana jest ze swojej działalności kulinarnej i z zamiłowania do wyśmienitych potraw, oczywiście przygotowywanych własnoręcznie ze świeżych składników. W „Dzienniku smaków” znalazły się przepisy na każdy miesiąc – są więc propozycje na walentynkową kolację i wielkanocne śniadanie, potrawy wigilijne, letnie sałatki i smakołyki na Tłusty Czwartek. Choć polecane przez Martę Grycan potrawy są wykwintne i efektowne, ich przygotowanie nie powinno nastręczyć trudności żadnemu amatorowi gotowania.

„Dziennik smaków” jest nie tylko książką kucharską, ale również nostalgicznym albumem, w którym Marta Grycan zawarła zdjęcia ze swoich rodzinnych podróży i spotkań z najbliższymi.

Czytelnik może wypełnić go swoimi wspomnieniami – znajdzie w nim wiele stron przeznaczonych na notatki i własne przepisy. Jest to dziennik, który może stać się nie tylko kuchenną inspiracją, ale również prywatną pamiątką każdego miłośnika dobrych smaków.

O autorce:
Marta Grycan – bizneswoman, właścicielka cukierni  „Marta Grycan” oraz bistro w Teatrze Wielkim w Warszawie, współprowadząca program telewizyjny "Polski Turniej Wypieków" dla stacji TLC. Mama trzech córek, żona biznesmena Adama Grycana.  Marta Grycan oprócz pasji do kuchni oraz okazałych wypieków, znana jest jako znawczyni i wielka miłośniczka mody. Projektantka sukien wieczorowych i ślubnych. Nakładem Wydawnictwa G+J Książki ukazały się następujące książki Marty Grycan: „Kuchnia Haute Couture” oraz „Moja Dolce Vita”.

Dane wydawnicze:
Autor: Marta Grycan, tytuł: „Dziennik smaków”, Wydawnictwo G+J Książki, ISBN 978-83-7778-590-4, cena: 44,90 zł, format 165 x 215 mm,  liczba stron: ok. 200, kategoria: kuchnia i diety, oprawa twarda,  data premiery: 6 listopada 2013 r.




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat