Grillowane warzywa z kolendrowym jogurtem

Przepis na grillowane warzywa z kolendrowym jogurtem.
(Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdą niedzielę o 17:00 i 17:30)

Składniki:

  • 2 szklanki jogurtu greckiego
  • ¼ szklanki posiekanej kolendry
  • Sok z jednej cytryny
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 3 lub 4 krople ostrego sosu
  • Sól i pieprz
  • 4 cukinie pokrojone w plastry
  • 2 małe, żółte dynie pokrojone w grubą kostkę
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 2 pokrojone czerwone cebule
  • 12 pieczarek przekrojonych na pół
  • Oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:

  1. Zmieszaj jogurt, kolendrę, sok z cytryny, czosnek, ostry sos, sól i pieprz do połączenia. Pozostaw w lodówce.
  2. Warzywa i grzyby posmaruj oliwą, posól i popieprz. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 4 minuty z każdej strony.
  3. Przełóż na talerz i podawaj z sosem.


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat