Grillowane warzywa z kolendrowym jogurtem
(Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdą niedzielę o 17:00 i 17:30)
Składniki:
- 2 szklanki jogurtu greckiego
- ¼ szklanki posiekanej kolendry
- Sok z jednej cytryny
- 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
- 3 lub 4 krople ostrego sosu
- Sól i pieprz
- 4 cukinie pokrojone w plastry
- 2 małe, żółte dynie pokrojone w grubą kostkę
- 1 bakłażan pokrojony w plastry
- 2 pokrojone czerwone cebule
- 12 pieczarek przekrojonych na pół
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Zmieszaj jogurt, kolendrę, sok z cytryny, czosnek, ostry sos, sól i pieprz do połączenia. Pozostaw w lodówce.
- Warzywa i grzyby posmaruj oliwą, posól i popieprz. Grilluj na rozgrzanym ruszcie po 4 minuty z każdej strony.
- Przełóż na talerz i podawaj z sosem.
Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa