Jak pielęgnować cerę zimą?

Linia pięciu maseczkek od CHIC CHIQ.
Zima nie jest najlepszym okresem dla skóry. Z jednej strony atakują ją warunki pogodowe, takie jak wiatr, śnieg i mróz; z drugiej narażona jest na przebywanie w suchych, ogrzewanych pomieszczeniach.

W obu przypadkach mamy do czynienia z niską wilgotnością powietrza. Skóra traci wodę w naskórku, staje się osłabiona, bardziej wrażliwa i podatna na różne uszkodzenia.

Dlatego w tym okresie zimowym należy szczególnie zadbać o nawilżenie skóry. Regularne stosowanie silnie nawilżających kremów do twarzy na dzień i na noc, uzupełnią niedobory wody. Dodatkowo dwa lub trzy raz w tygodniu najlepiej wieczorem nałożyć maseczkę na twarz. 

Jakie powinna mieć składniki, aby efekt był widoczny?

Spirulina, czyli silnie nawilżająca i przeciwstarzeniowa alga, werbena antyoksydant o właściwościach nawilżających oraz jęczmień, który zachowuje elastyczność skóry i poprawia jej wygląd. Maseczka de la Mer zawiera algi Spirulina bogatą w witaminę A i C – mocne antyoksydanty opóźniające proces starzenia się skóry. Przeciwzapalne właściwości Werbeny pomagają w szybszym leczeniu się ran i infekcji sprawiając, że skóra wygląda świeżo. Jęczmień pomaga zachować elastyczność skóry sprawiając, że staje się gładka i mocna.

Maseczka de la Mer to nawilżająca moc morza, jest przeznaczona do zrównoważenia dosz Vata-Pitta i Pitta-Kapha zostawiając skórę delikatną i odżywioną.

Usuń makijaż i oczyść twarz. Zmieszaj 2 do 3 łyżeczek proszku z ciepłą wodą lub wodą różaną do otrzymania pożądanej konsystencji. Rozprowadź równomiernie na twarzy i szyi. Pozostaw na ok. 15 minut. Delikatnie zroluj maseczkę, a pozostałość zmyj wodą.

Linia CHIC CHIQ składa się z 5 maseczek w proszku: à la Rose, de la Mer, la Noce, Chocolat i Soirée, więc można skomponować zestaw na kilka miesięcy.

Fot. CHIC CHIQ
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat