Zimą, gdy codziennie musimy stawiać czoła infekcjom, chandrze i ociężałości, powinniśmy szczególnie dbać o obecność zdrowych przekąsek w naszej diecie. Surowe warzywa i owoce, orzechy, wypieki z pełnego ziarna mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. O tym, jakie przekąski jeść zimą w pracy podpowiada Marta Krokowicz, Marketing Manager marki Paclan – znanego producenta artykułów gospodarstwa domowego.
Zimą pogoda nas nie rozpieszcza – raz ziąb, raz plucha. Łatwo o przemarznięcie, przeziębienie, a także o apatię i rozdrażnienie. W takiej sytuacji zamiana kalorycznych i wysoko przetworzonych produktów na świeże i naturalne odpowiedniki to bardzo dobry pomysł. Po pierwsze, dlatego że jedzenie świeżych warzyw i owoców korzystnie wpływa na stan naszego zdrowia oraz poprawia odporność organizmu. Po drugie, dlatego że po sutych i ciężkich potrawach świątecznych i karnawałowych szaleństwach warto dać wytchnienie przeciążonemu układowi pokarmowemu.
Zdrowe, pyszne, małe co nieco
Przy doborze produktów, które warto mieć pod ręką w pracy w okresie zimowym, należy pamiętać, że najzdrowsze i najbardziej wartościowe jest jedzenie nieprzetworzone, bez barwników, konserwantów. Sztuczne składniki mocno obciążają jelita, które wpływają na naszą odporność i są powszechnie uznawane za drugi układ immunologiczny. Poza tym naturalne przekąski pomagają utrzymać wagę na właściwym poziomie, co w porze chłodów, gdy mniej spacerujemy i ruszamy się, również ma swoje znaczenie.
Dlatego na listę smacznego, małego co nieco, które dobrze mieć pod ręką w pracy, powinny trafić przede wszystkim:
Do pracy można zabierać także koktajle, owocowe musy lub proste sałatki. Wszystko zależy od naszej pomysłowości, organizacji i oczywiście upodobań smakowych.
Surowe warzywa i owoce, orzechy, domowe wypieki z pełnego ziarna, owocowe musy łatwo można spakować w wygodne, uniwersalne woreczki z suwakiem marki Paclan. Dzięki specjalnej, opatentowanej technologii są one wyjątkowo szczelne. Dlatego nie musimy się obawiać, że w czasie transportu produkty się rozsypią lub że z woreczków wycieknie sok z owoców – podkreśla Marta Krokowicz, Marketing Manager marki Paclan – znanego producenta artykułów gospodarstwa domowego.
Nie tylko do pracy
Uniwersalne woreczki z suwakiem są też bardzo wytrzymałe. Dzięki temu – oraz funkcjonalnemu zapięciu – nadają się do wielokrotnego użytku. Jeśli chcemy skorzystać z nich ponownie, wystarczy dobrze je umyć i wysuszyć po użyciu. Co więcej woreczki te to nie tylko sprawdzone opakowanie na przekąski do pracy i szkoły. Przechowywać w nich można także drobne przedmioty, dlatego przydadzą się podczas każdej podróży i na krajoznawczej wycieczce.
„Poza idealną szczelnością niezaprzeczalnym atutem woreczków z suwakiem jest ich wytrzymałość. Trudno je przerwać, zniszczyć. Można w nich nie tylko bezpiecznie zabierać jedzenie do pracy, lecz także mrozić warzywa, owoce a także zupy, koktajle, ponieważ dostępne są w dwóch praktycznych pojemnościach – 1 i 3 litrów” – dodaje Marta Krokowicz.
Ponadto są estetyczne, ozdobione kolorowymi rysunkami warzyw i owoców, co stanowi szczególną zachętę do tego, aby spakować w nie zdrowe przekąski do pracy.
CENY PRODUKTU
Fot. Paclan
Informacja prasowa