Jakie przekąski jeść zimą w pracy?

Uniwersalne woreczki z suwakiem Paclan.
Nasza kondycja, odporność i nastrój w dużej mierze zależą od tego, co jemy.

Zimą, gdy codziennie musimy stawiać czoła infekcjom, chandrze i ociężałości, powinniśmy szczególnie dbać o obecność zdrowych przekąsek w naszej diecie. Surowe warzywa i owoce, orzechy, wypieki z pełnego ziarna mają korzystny wpływ na nasze zdrowie. O tym, jakie przekąski jeść zimą w pracy podpowiada Marta Krokowicz, Marketing Manager marki Paclan – znanego producenta artykułów gospodarstwa domowego.

Zimą pogoda nas nie rozpieszcza – raz ziąb, raz plucha. Łatwo o przemarznięcie, przeziębienie, a także o apatię i rozdrażnienie. W takiej sytuacji zamiana kalorycznych i wysoko przetworzonych produktów na świeże i naturalne odpowiedniki to bardzo dobry pomysł. Po pierwsze, dlatego że jedzenie świeżych warzyw i owoców korzystnie wpływa na stan naszego zdrowia oraz poprawia odporność organizmu. Po drugie, dlatego że po sutych i ciężkich potrawach świątecznych i karnawałowych szaleństwach warto dać wytchnienie przeciążonemu układowi pokarmowemu.

Zdrowe, pyszne, małe co nieco
Przy doborze produktów, które warto mieć pod ręką w pracy w okresie zimowym, należy pamiętać, że najzdrowsze i najbardziej wartościowe jest jedzenie nieprzetworzone, bez barwników, konserwantów. Sztuczne składniki mocno obciążają jelita, które wpływają na naszą odporność i są powszechnie uznawane za drugi układ immunologiczny. Poza tym naturalne przekąski pomagają utrzymać wagę na właściwym poziomie, co w porze chłodów, gdy mniej spacerujemy i ruszamy się, również ma swoje znaczenie.

Dlatego na listę smacznego, małego co nieco, które dobrze mieć pod ręką w pracy, powinny trafić przede wszystkim:

  • Świeże owoce i warzywa, które przed zjedzeniem należy zawsze umyć. W okresie zimowym warto sięgnąć po: mandarynki, pomarańcze, jabłka, banany, marchewkę, seler naciowy czy paprykę – przede wszystkim dlatego, że są wszystkie te produkty zawierają witaminę C (a seler naciowy ma jej nawet dwukrotnie więcej niż cytrusy), która pomaga wzmocnić odporność, a także wiele innych witamin i minerałów.
  • Orzechy włoskie, migdały, pestki dyni oraz suszone owoce: śliwki, morele, żurawina, ponieważ są źródłem mikroelementów. Poza tym dostarczają energii. Na przykład orzechy włoskie świetnie wpływają na pracę mózgu i poprawiają koncentrację. Bardzo ważne – kupując suszone owoce, zwracajmy uwagę na to, czy nie są konserwowane siarką.
  • Produkty probiotyczne, czyli jogurty, kefiry oraz inne napoje mleczne, ale tylko te, które zawierają żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej – przede wszystkim bakterie Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum, gdyż korzystnie stymulują układ odpornościowy i ograniczają rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych.

Do pracy można zabierać także koktajle, owocowe musy lub proste sałatki. Wszystko zależy od naszej pomysłowości, organizacji i oczywiście upodobań smakowych.

Surowe warzywa i owoce, orzechy, domowe wypieki z pełnego ziarna, owocowe musy łatwo można spakować w wygodne, uniwersalne woreczki z suwakiem marki Paclan. Dzięki specjalnej, opatentowanej technologii są one wyjątkowo szczelne. Dlatego nie musimy się obawiać, że w czasie transportu produkty się rozsypią lub że z woreczków wycieknie sok z owoców – podkreśla Marta Krokowicz, Marketing Manager marki Paclan – znanego producenta artykułów gospodarstwa domowego.

Nie tylko do pracy
Uniwersalne woreczki z suwakiem są też bardzo wytrzymałe. Dzięki temu – oraz funkcjonalnemu zapięciu – nadają się do wielokrotnego użytku. Jeśli chcemy skorzystać z nich ponownie, wystarczy dobrze je umyć i wysuszyć po użyciu. Co więcej woreczki te to nie tylko sprawdzone opakowanie na przekąski do pracy i szkoły. Przechowywać w nich można także drobne przedmioty, dlatego przydadzą się podczas każdej podróży i na krajoznawczej wycieczce.

„Poza idealną szczelnością niezaprzeczalnym atutem woreczków z suwakiem jest ich wytrzymałość. Trudno je przerwać, zniszczyć. Można w nich nie tylko bezpiecznie zabierać jedzenie do pracy, lecz także mrozić warzywa, owoce a także zupy, koktajle, ponieważ dostępne są w dwóch praktycznych pojemnościach – 1 i 3 litrów” – dodaje Marta Krokowicz.

Ponadto są estetyczne, ozdobione kolorowymi rysunkami warzyw i owoców, co stanowi szczególną zachętę do tego, aby spakować w nie zdrowe przekąski do pracy.

CENY PRODUKTU

  • Uniwersalne woreczki z suwakiem Paclan, pojemność 1l (pakowane po 15 sztuk), www.paclan.pl, cena 7,60 zł
  • Uniwersalne woreczki z suwakiem Paclan, pojemność 3l (pakowane po 10 sztuk), www.paclan.pl, cena 7,60 zł

Fot. Paclan
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat