Jeżyki zapraszają na… lodową ucztę!

Jesienią też można jeść lody!
Znane ciastka Jeżyki pełne bakalii, czekolady i karmelu doczekały się swojej lodowej odsłony. Familijne lody Jeżyki to doskonała baza do przygotowania fantastycznych zmrożonych deserów, które są nie tylko pyszną przekąską, ale i smakowitym sposobem na poprawę nastroju niezależnie od pory roku!

Lody z odpowiednio dobranymi dodatkami stanowią zapowiedź wyśmienitych doznań i wrażeń. A zmrożona wersja najeżonego bakaliami ciasteczka Jeżyki, to już gwarancja prawdziwej eksplozji smaku i tekstur. Ciasteczkowe lody z sosem karmelowym, orzechami laskowymi, chrupkami ryżowymi i kawałeczkami czekolady Goplana pozwolą wyczarować obłędne desery.

Czemu nie dać się wysłać w ciepłe kraje? „Jeżyki na Hawajach” to niezwykle prosty i efektowny deser, który przeniesie do krainy palm, tańca Hula i promieni słońca. Aby go przygotować, wystarczy zgrillować w piekarniku lub na patelni grillowej plaster ananasa. Zgrillowany owoc należy położyć na talerzyku, na środku nałożyć gałkę familijnych lodów Jeżyki, a następnie polać sosem bananowym i… gotowe! Pyszny, egzotyczny deser w kilka minut - mniam!

Kolejną propozycją są „Najeżone Jeżyki”, czyli jeszcze więcej karmelu, jeszcze więcej słodyczy i jeszcze więcej pysznego smaku! W pierwszej kolejności należy uprażyć rozkruszone orzechy włoskie na suchej patelni, następnie do pucharka włożyć trzy (tak, trzy!) gałki lodów Jeżyki, polać sosem karmelowym i obsypać orzechami. Słodka satysfakcja - gwarantowana!

Warto dać się porwać lodowemu szaleństwu i kuszącym Jeżykom. Efekty w postaci deserów mogą być powalające!

Fot. Colian
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat