Powstałe w ramach projektu materiały video są dostępne bezpłatnie dla wszystkich na kanale YouTube i stanowią nieocenioną bazę wiedzy, porad, inspiracji i sekretów kulinarnych.
„Moc Polskich Warzyw w kuchni” to cykl filmów i przepisów kulinarnych prezentowanych na kanale Moc Polskich Warzyw na YouTube oraz na stronie @MocPolskichWarzyw na Facebooku. Projekt powstał z myślą o każdym, kto szuka pomysłów na szybkie i proste dania, które jednocześnie są odpowiednio zbilansowane i zdrowe dla całej rodziny. Premiera cyklu miała miejsce w ostatnim tygodniu stycznia 2021 roku.
Powstałe materiały filmowe w krótkiej, dynamicznej i zabawnej formie rozmów połączonych z gotowaniem stanowią nieocenione źródło wiedzy, a także szereg inspiracji kulinarnych. W filmach możemy poznać m.in. przepisy na faszerowanego bakłażana, pieczarki, leczo czy pasztet z cukinii. Wśród prezentowanych potraw znajdują się zarówno dania mięsne jak i te przeznaczone dla wegetarian.
Do udziału w produkcji zostali zaproszeni kucharze młodego pokolenia: Tomasz Kruczkowski i Charles Daigneault, którzy częstują widzów licznymi poradami i sztuczkami, które pomagają nawet niedoświadczonym kucharzom-amatorom przyrządzić pyszne i nowoczesne dania z najlepszych polskich warzyw.
Co interesujące, w każdym z filmów biorą udział przedstawicielki kół gospodyń, które są prawdziwą skarbnicą wiedzy o tradycyjnych produktach i potrawach. Ich przekazywane z pokolenia na pokolenie sekrety kulinarne można poznać w każdym z powstałych filmów, dlatego warto oglądać je bardzo uważnie.
Filmy można obejrzeć na oficjalnym kanale YouTube MOC POLSKICH WARZYW
Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa