Kluski śląskie z dziurką

Opublikowano: 2018-03-06
Kluski śląskie z dziurką od Jawo.
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej. Mają również inne mniej popularne nazwy: kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy.

W naszej kulinarnej tradycji zakorzenione są od dawna, wpisane zostały nawet na „Listę produktów tradycyjnych województwa opolskiego i śląskiego”. Kluski śląskie to doskonały pomysł na syte danie obiadowe, które można serwować na wiele różnych sposobów.

Z myślą o wszystkich zapracowanych osobach, które nie zawsze mają czas na gotowanie od podstaw, firma Jawo – znana przede wszystkim z pysznych pierogów ręcznej produkcji, przygotowała mrożone kluski śląskie z dziurką.

Kluski Jawo rozpływają się w ustach, a ich smak przypomina tradycyjną kuchnię mam i babć. Są doskonałą alternatywą dla najczęściej goszczących na naszych talerzach ziemniaków i z powodzeniem mogą je zastąpić.

Produkt przygotowany został wg tradycyjnej receptury z najwyższej jakości składników. Kluski śląskie Jawo nie zawierają środków konserwujących oraz sztucznych barwników.

Są niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu - wystarczy wrzucać  je pojedynczo na ok. 3 l wrzątku, a kiedy wypłyną gotować  jeszcze ok. 7 minut.

Kluski śląskie Jawo wybornie smakują z gulaszem, karczkiem w sosie własnym lub mięsną roladą. Można je serwować z różnymi sosami mięsnymi, serowymi lub warzywnymi albo samodzielnie ze skwarkami.

Firma: Jawo Sp. z o.o.
Produkt: Kluski śląskie z dziurką
Gramatura: 450 g

Fot. Jawo
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat