Krem grzybowy

Przepis na krem grzybowy.
Przepis na krem grzybowy idealny na Wigilię.

Sposób przygotowania:
Rozpuść na patelni 2 łyżki masła, dodaj szczyptę cukru i wyciśnięte 3 ząbki czosnku. 250 g oczyszczonych pieczarek pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię. Smaż tak długo, aż będą mocno rumiane. Dodaj zamrożoną "Zupę grzybową" Proste Historie i pozostaw na ogniu przez 10 minut, mieszając regularnie. Przełóż do garnka i zalej około 1 litrem bulionu. Idealnie gdyby był to bulion grzybowy, ale wołowy też będzie świetnie smakował. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj do miękkości około 10 minut. Zmiksuj na gładki krem dodając 100 g śmietankowego serka topionego. Gęsty krem serwuj z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Do młynka możesz włożyć kilka suszonych podgrzybków i zmielić na puder. Posyp nim wierzch gorącego kremu.

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat