Sposób przygotowania:
Rozpuść na patelni 2 łyżki masła, dodaj szczyptę cukru i wyciśnięte 3 ząbki czosnku. 250 g oczyszczonych pieczarek pokrój w cienkie plastry i wrzuć na patelnię. Smaż tak długo, aż będą mocno rumiane. Dodaj zamrożoną "Zupę grzybową" Proste Historie i pozostaw na ogniu przez 10 minut, mieszając regularnie. Przełóż do garnka i zalej około 1 litrem bulionu. Idealnie gdyby był to bulion grzybowy, ale wołowy też będzie świetnie smakował. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotuj do miękkości około 10 minut. Zmiksuj na gładki krem dodając 100 g śmietankowego serka topionego. Gęsty krem serwuj z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Do młynka możesz włożyć kilka suszonych podgrzybków i zmielić na puder. Posyp nim wierzch gorącego kremu.
Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa