Kukurydza grillowana na ostro

Przepis na kukurydzę grillowaną na ostro.
(Przy stole Siby, w poniedziałki o 6:00 i 6:30)

Składniki:

  • 6 kolb kukurydzy
  • 2 łyżki soli
  • ½ łyżki pieprzu Cayenne
  • 2 łyżki płatków chilli
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki mielonej wędzonej papryki
  • Masło


Sposób przygotowania:
Przekrój kolby na pół i włóż do zimnej wody do momentu przełożenia na grill. Przyprawy zmieszaj ze sobą.  Kukurydze grilluj przez około 10 minut obracając, co jakiś czas. Ściągnij z grilla, dodaj masło i posyp obficie mieszanką przypraw.

Smacznego!

Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat