Marynowana cebula?

Cebulka marynowana złota OLE!
Już niedługo wyczekiwana przez wszystkich majówka – czas odpoczynku na świeżym powietrzu, relaksu i chwili wytchnienia od codziennych obowiązków.

Świat wówczas zwalnia, a my mamy możliwość spotkania się z przyjaciółmi przy grillu.

Na początku maja pogoda sprzyja wypoczynkowi na łonie natury. W tym czasie wielu z nas decyduje się wyjechać na działkę, nad morze lub jezioro. Tam czytamy książki, słuchamy muzyki i robimy wszystko, na co brakuje nam czasu na co dzień. Nieodzownym elementem pogodnej majówki jest też grill. To właśnie wówczas dla wielu osób rozpoczyna się sezon na dania z rusztu. Wrzucamy na niego kiełbaski, mięsa, ryby, a coraz częściej również warzywa. Przygotowujemy również lekkie sałatki i sosy. Podpowiadamy, które z nich zachwycą gości!

Czosnkowy dip z ziołami i cebulką
Sos czosnkowy ze świeżymi ziołami idealnie pasuje do mięs, np. karkówki, jak i grzanek. Przygotowuje się go bardzo łatwo, gdyż wystarczy drobno posiekać czosnek i zioła, np. miętę, następnie dodać je do jogurtu z dodatkiem łyżki majonezu i doprawić solą i pieprzem. Sos warto przygotować godzinę lub dwie przed podaniem, by jego smak stał się intensywniejszy.

Warto zrobić również bardziej klasyczny sos, np. pomidorowy z bazylią lub paprykowy. Doskonałym uwieńczeniem takiego dipu będzie cebulka marynowana złota OLE!, która kusi pięknym złocistym kolorem, ale także oryginalnym aromatem.

Sałatki i przystawki
Nieodłącznym elementem grillowej uczty są sałatki. Im lżejsze, tym lepiej. Najlepiej sprawdza się mix sałat z dodatkiem suszonych pomidorów, oliwek, świeżego zielonego ogórka, całość skropiona doskonałym olejem z ziołami ze słoiczka suszonych pomidorów OLE!. Sprawdzają się też przekąski, np. cebulka marynowana złota OLE! z dodatkiem drobno posiekanej papryczki chilli. Całość doprawia się miodem, co stanowi o niebagatelnym i ciekawym smaku tej potrawy. Same cebulki są tak smaczne, że można je postawić na stół samodzielnie, np. tuż obok oliwek. W ten sposób zaproponujemy naszym gościom smaczną, kolorową i niebanalną przekąskę.

Majowy piknik
Z roku na rok rośnie liczba osób, które decydują się spędzić majówkę aktywnie. Popieramy ten sposób odpoczynku, bo jest bardzo korzystny dla naszego zdrowia i samopoczucia. Jeśli wybieramy się na przejażdżkę rowerem, musimy zabrać ze sobą coś do jedzenia. Jeśli wiemy, że w miejscu docelowym będziemy mieli możliwość rozpalenia ogniska, wykorzystajmy to! To świetna zabawa, ale też prawdziwa uczta dla zmysłów. Do plecaka wystarczy zabrać kiełbasę (tę można też kupić w lokalnym sklepie), napoje i przekąski. I tu sprawdzą się dodatki, takie jak suszone pomidory, oliwki czy cebulka marynowana. Zamknięte są w słoiczkach, dzięki czemu łatwo zabrać je ze sobą.

Po zjedzeniu można je szczelnie zamknąć. Do momentu otwarcia nie muszą być też przechowywane w chłodzie. Co ważne, będą to fantastycznie spędzone chwile, które pozostaną w pamięci na długo. Majówka to przez wielu bardzo wyczekiwany czas!. Nie ma znaczenia, czy w planach jest kilka dni wypoczynku czy tylko jeden dzień relaksu, ważne by czas ten wykorzystać jak w ulubiony dla siebie sposób. Słoneczna aura, ciepło, doborowe towarzystwo i smaczne jedzenie na pewno dla wielu będą gwarancją cudownie spędzonego długiego weekendu!

  • Cebulka marynowana złota OLE!
  • Pojemność: 305 ml
  • Cena: około 7 zł

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat