Mrożone dania gotowe: hit czy kit?

Dania mrożone Frosta - wybierz coś dla siebie.
Informacje o tym, że mrożonki powinny być stałym elementem diety, pojawiają się często w mediach- zwłaszcza w okresie zimowym czy wiosennym, kiedy trudno o świeże produkty.

O ile warzywa i owoce cieszą się dobrą prasą, o tyle gotowe dania, które są nie mniej istotnym segmentem produktów mrożonych muszą mierzyć się z opiniami, że "to raczej nie jest zdrowe" albo "to niemożliwe, żeby dobrze smakowało po podgrzaniu". Producent mrożonek FRoSTA mówi, jak jest naprawdę. A jest pysznie, pożywnie i naturalnie.

Po pierwsze, z wielką fantazją
Oferta mrożonych dań gotowych jest coraz bogatsza. Producenci wychodzą naprzeciw wielu potrzebom konsumentów. Mrożone dania gotowe to od dawna coś więcej niż pierogi czy pizza. W sklepowych zamrażarkach czekają potrawy dla fanów kuchni orientalnej, np. Nasi Goreng, Asian Wok with Chicken czy wegan - Wok Mango Curry, Chili con Quinoa… Te propozycje to idealna alternatywa dla niezdrowych przekąsek czy ominięcia posiłku z braku czasu. Ciężko znaleźć wymówkę, mając pod ręką coś pysznego, co nie wymaga godzin przygotowań. Zawartość opakowania wystarczy podgrzewać na średnim ogniu przez 11-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Mrożonki od FRoSTY są nie tylko gwarancją niebanalnego smaku, ale też naturalnych składników.

O tym, dlaczego mrożone dania gotowe to dobra alternatywa dla tych, którzy na równi cenią smak i skład, mówi dietetyk- Anna Radowicka:
Mrożone dania to świetna alternatywa dla tych, którzy nie mają czasu na przygotowanie obiadu czy kolacji, a chcą zjeść ciepły posiłek. Warto włączyć go do naszego codziennego menu- jest on bardzo ważny dla układu pokarmowego!  Dostarcza nam nie tylko kalorii zawartych w produktach, z których został przyrządzony, ale i ciepła, czyli energii. Jest też bardziej sycący, co oznacza, że szybciej zaspokoi nasz głód.

Dzięki mrożeniu zachowujemy w jedzeniu witaminy i składniki mineralne. Najważniejsze jest, aby w żywności dostarczać sobie tych elementów, których potrzebujemy, dlatego duże znaczenie ma jej skład- im krótszy, tym lepszy. Najlepiej bez żadnych dodatków do żywności- takie dania zapewnia m.in. FRoSTA. Poza składem, warto pamiętać o odpowiednim przechowywaniu.

Zaskakującym dla wielu może być fakt, że zamrożonego jedzenia nie należy rozmrażać w temperaturze pokojowej. Dzięki rozmrażaniu dań bezpośrednio na patelni, oszczędzamy nie tylko czas, ale przede wszystkim działamy na korzyść naszego zdrowia.

Podsumowując - dania mrożone o prostym składzie, bez dodatków do żywności i odpowiednio przechowywane, stanowią źródło wszelkich niezbędnych witamin i minerałów, a przy tym pozwalają zaoszczędzić mnóstwo czasu. I, co najważniejsze, przynoszą wiele korzyści dla naszej diety! Ze względu na zawartość w nich białka, tłuszczu oraz węglowodanów polecam spożywać je na obiad lub kolację.

Po drugie, prosta receptura
Skład produktów FRoSTY jest w pełni zrozumiały bo znajduje się  w nim tylko to, co można znaleźć w lodówce czy szafce przeciętnego konsumenta. Na próżno szukać glutaminianu sodu czy skrobi modyfikowanej. Ponadto, na stronie http://www.frostafoodtracker.pl/ można wpisać kod z opakowania produktu i poczytać o kraju pochodzenia jego składników.

Fot. FROSTA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat