„Nowe zdrowe przepisy” – recenzja

Recenzja książki „Nowe zdrowe przepisy”.
Kobieta z klasą, kobieta fit!

Chcesz być zdrowa? Zacznij sama gotować! Pomyślicie, że to trudne i zajmuje dużo czasu, ale nic bardziej mylnego. Przepisy, które znajdziecie w najnowszej książce Beaty Pawlikowskiej należą do łatwych i bardzo smacznych. Jak podkreśla sama autorka wystarczy włożyć do garnka odpowiednie składniki i… robi się samo!

Beata Pawlikowska znana jest przede wszystkim jako podróżniczka, przedstawia czytelnikom podstawy kuchni pięciu przemian. Klarownie wymienione i opisane jej poszczególne elementy sprawiają, że nawet osoba, która nigdy wcześniej nie słyszała o tej kuchni bez problemu się wdroży.

Podręczna i niewielkich rozmiarów, ale jakże przydatna! Tak można określić „Nowe zdrowe przepisyBeaty Pawlikowskiej. Zachęcające wydanie bez wątpienia sprawia, że czytelnicy chętniej po nią sięgną. Każdy przepis opatrzony jest zdjęciem, co mnie bardzo przekonuje, bowiem nie lubię braku fotografii przy recepturach. Chyba każdy z nas chce znać efekt końcowy tego, co ma zrobić. Zatem bez wątpienia zdjęcia są olbrzymim atutem tej publikacji.

Aromatyczne ziemniaczki z kalafiorem i orzechami, gołąbki z kaszą gryczaną, ale i imbirowy gulasz z dyni właśnie takie, jak i wiele innych przepisów znajdziecie w tej książce. Oprócz dań obiadowych Beata Pawlikowska opublikowała również przepisy na herbatę rozgrzewającą czy koktajle. Bez wątpienia każdy z nich brzmi bardzo zachęcająco.

Wart szczególnej uwagi jest fakt, że oprócz tego, że przepisy są zdrowe to również bardzo proste w wykonaniu. Jestem stuprocentowo pewna, że każda pani domu poradzi sobie z ich przygotowaniem bez najmniejszych problemów. Można to uczynić w naprawdę krótkim czasie, na którego brak narzeka większość z nas, zatem już wymówki z cyklu: nie mam czasu, nie umiem gotować, nie wchodzą w grę.

Myślę, że warto sięgnąć po książkę Beaty Pawlikowskiej i przygotować potrawy według jej przepisów. Naprawdę nie pożałujecie, a wręcz przekonacie, że takie jedzenie jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe, bowiem nie zawiera szeregu ulepszaczy, które spotykamy w daniach gotowych. Wiosna za pasem, zatem czas pomyśleć o byciu fit.

Joanna Ulanowicz
(joanna.ulanowicz@dlalejdis.pl)

Beata Pawlikowska, Nowe zdrowe przepisy, Wydawnictwo Burda Książki, 2014




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat