Miód, ocet, cebula, cytryna, czosnek i przyprawy to naturalne składniki tradycyjnych receptur na odporność. Ich moc łączy w sobie słodko – pikantny Oxymel z Pasiek Rodziny Sadowskich. Jego bazą jest octowy macerat z warzyw: cebuli, czosnku i przypraw: kardamonu, kurkumy, goździków, pieprzu cayenne oraz imbiru, który następnie został wzbogacony 20% prawdziwego miodu oraz mieszanką naturalnych octów: jabłkowego, gruszkowego i z kwiatu czarnego bzu. Składniki oksymelu działają jak naturalny antybiotyk: antybakteryjnie i przeciwzapalnie, a do tego są źródłem witamin i minerałów. Jeden poranny szot Oxymelu dodaje energii, rozgrzewa, pomaga budować odporność organizmu przez cały rok i jest niezastąpiony szczególnie w okresach sezonowych infekcji.
Oxymel Ognisty Cydr, ze względu na ostro - słodki smak, jest polecany dla dorosłych. Powstaje w procesie powolnej octowej maceracji warzyw i przypraw (cebula, czosnek, kardamon, kurkuma, goździki, pieprz cayenne oraz imbir). Następnie wywar jest wzbogacany 20% prawdziwego miodu oraz mieszanką naturalnych octów: jabłkowego, gruszkowego i z kwiatu czarnego bzu.
Oxymel Miodziś to wersja oxymelu przygotowana z myślą o dzieciach. Ma zdecydowanie mniej pikantny i bardziej słodki smak. Mniejsza ilość ostrych przypraw, 20% naturalnego miodu, mieszanka naturalnych octów: jabłkowego, gruszkowego i z kwiatu czarnego bzu oraz kwiat hibiskusa dają łagodną w smaku miksturę, która spożywana regularnie, doskonale wpływa na odporność.
Fot. Pasieki Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa