Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

Przepis na pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem.
Przepis na pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem idealne na Wigilię.

Sposób przygotowania:
Przygotuj 150 g świeżych, oczyszczonych grzybów: kurki, borowiki, podgrzybki, boczniaki lub malutkie pieczarki. Pokrój wzdłuż na pół. Na teflonowej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż grzyby na dużym ogniu, klika razy je obracając. Zdejmij z patelni. Osusz patelnię i roztop 2 łyżki masła. Wrzuć 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 drobno posiekany ząbek czosnku i ponownie wrzuć grzyby. Smaż 2 minuty, dodaj 2 łyżki uprażonej na złoto bułki tartej i 1 czubatą łyżkę posiekanego szczypiorku. Dodaj sok z ½ cytryny, dopraw solą, pieprzem. Pierogi z grzybami PROSTE HISTORIE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i serwuj gorące, posypane grzybami z patelni.

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat