Przystępna książka o ajurwedzie dla kobiet, która sięga do starożytnej mądrości i mocy jedzenia jako lekarstwa. Pomaga zadbać o zdrowie i dobre samopoczucie. Zawiera przepisy, menu i kulinarne remedia na zaburzenia równowagi dosz (energetycznych sił natury) i powszechne dolegliwości.
Ajurweda jest praktykowana w Indiach od ponad 5 tysięcy lat. Dzięki informacjom zawartym w tym poradniku:
O autorce:
Emily L. Glaser jest certyfikowaną praktyczką ajurwedy i astrolożką wedyjską. Dzięki doświadczeniu w pielęgniarstwie klinicznym i sztuce kulinarnej łączy bogate doświadczenie z różnych tradycji, aby pomóc w połączeniu paradygmatu Wschód–Zachód. Prowadzi edukację ajurwedyjską i rezyduje u swojego nauczyciela dr. Ramachandrana Ramadasa w wiosce leczniczej Vaidyagrama Ayurveda w Coimbatore w południowych Indiach.
W książce znajdują się przepisy takie jak:
Przełożyła: Urszula Musyl
Premiera: 13.03.2024
Wydawnictwo Kobiece