Pomysły na dania z jajek oraz przekąski i przystawki

Nowości wydawnicze „Przekąski i przystawki” i „Wyśmienite dania z jajek”.
Nowe książki z serii „Przyślij Przepis”

„Przekąski i przystawki” oraz „Wyśmienite dania z jajek” to nowe książki kucharskie, w których znajdują się przepisy stworzone i sprawdzone przez czytelników miesięcznika „Przyślij Przepis!”. Tytuły ukażą się 17 czerwca nakładem Wydawnictwa Burda Książki.

Każdy od czasu do czasu ma na coś ochotę, ale nie wie dokładnie na co. „Przekąski i przystawki” to propozycja dla tych, którzy poszukują „małego co nieco”. W książce znajduje się aż 66 przepisów na potrawy, które można podać na przyjęciu. Amerykańskie sandwicze, papryka z kaszą jaglaną i warzywami, roladki z sałaty, serowy chlebek a’ la pizza czy warzywny miks to propozycje dla wegetarian. Natomiast miłośnicy mięsa powinni spróbować ziemniaków z kabanosem i oliwkami, pasty z wędzonego boczku czy rzodkiewek z szynką.

Jajka często kojarzą się tylko ze zwyczajną jajecznicą czy omletem. Okazuje się jednak, że mogą być inspiracją do stworzenia wielu ciekawych i nietypowych potraw. „Wyśmienite dania z jajek” to aż 61 propozycji zarówno na rodzinne śniadanie, jak i elegancką kolację z przyjaciółmi. Placuszki razowe z nutą waniliową, likier jajeczny, jajecznica z pokrzywą, pasta z awokado i jajek, sałatka litewska z łososiem, tort truskawkowy z kremem serowym czy jajka w pomidorach – to tylko kilka z nich.

Dzięki zdjęciom, szczegółowym listom składników, trickom i opisom przygotowania krok po kroku, książki przeznaczone są zarówno dla wprawionych miłośników gotowania, jak i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni.

Nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazały się również książki „Wyśmienite dania z grilla“, „Wyśmienite sałatki“, „Wyśmienite dania z drobiu“, „Wyśmienite ciasta owocowe“, „Wyśmienite dania z wieprzowiny“, „Torty i ciasta na każdą okazję“, „Pizze, tosty, zapiekanki”, „Wyśmienite dania z makaronu i ryżu”, „Tanie gotowanie” oraz „Szybki i smaczny obiad”.

Dane wydawnicze:
Tytuł: „Przekąski i przystawki”, Wydawnictwo Burda Książki, ISBN 978-83-8053-002-7, cena: 24,90 zł, format 145 x 205 mm, liczba stron: 140, oprawa twarda, data premiery: 17 czerwca 2015 r.

Tytuł: „Wyśmienite dania z jajek”, Wydawnictwo Burda Książki, ISBN 978-83-8053-001-0, cena: 24,90 zł, format 145 x 205 mm, liczba stron: 140, oprawa twarda, data premiery: 17 czerwca 2015 r.




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat