Jedynym stałym składnikiem tego deseru jest ser biały. Dalej granicą jest tylko i wyłącznie granica wyobraźni.
Istnieje ogromna ilość przepisów i kompozycji. Do sernika możemy dodawać bakalie, brzoskwinie czy wiórki kokosowe. Możemy piec go na biszkoptowym spodzie i polać czekoladą, albo podać z gałką lodów. Jednak jednym z najważniejszych dodatków jest tu aromat. Bardzo dobrą alternatywą jest przyprawa do sernika i mas serowych KAMIS. Jest ona unikalną mieszanką, zawierającą dodatek prawdziwej, intensywnej wanilii, która podkreśla i uzupełnia smak białego sera. Dzięki użyciu przyprawy, sernik zyskuje niepowtarzalną, cytrynową nutę smakową.
Przyprawa do sernika KAMIS stanowi również doskonały dodatek do wszystkich dań z sera na słodko, m. in. do serników na zimno czy nadzienia serowego do pierogów, naleśników, babeczek i innych ciast.
Fot. Kamis
IP