Słodko-kwaśny miód z cytryną i chrupiąco-czekoladowy miód z orzechami laskowymi i kakao pojawiły się właśnie na zimę jako porcja energetycznej i zdrowej słodyczy.
Prawdziwy miód wielokwiatowy ma wyrazisty kwiatowy smak i aromat. Łagodna słodycz i brak dominujących nut sprawia, że stanowi on idealną bazę dla miodów smakowych. Świetnie łączy się z liofilizowanymi owocami oraz przyprawami, delikatnie podkreślając ich naturalny smak. Cytryna, kakao i orzechy laskowe to dodatki, które, szczególnie zimą, zapewnią moc przyjemnych kulinarnych doznań.
Miód z cytryną to doskonale wyważony, słodko-kwaśny przysmak. Każdy słoik zawiera 97% miodu wielokwiatowego i 3% liofilizowanej cytryny. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do herbaty (dodawaj go do ciepłego, nie gorącego napoju), lemoniady, porannej szklanki wody, napojów izotonicznych, lodów, na kanapki czy do owsianki. Ze względu na zawartość dużej porcji witaminy C jest polecany dla wspierania odporności, szczególnie podczas jesienno-zimowych infekcji.
Miód z orzechami laskowymi i kakao zawiera miód wielokwiatowy wzbogacony 5% prawdziwego kakao i 15% rozdrobnionych, lekko wyczuwalnych orzechów laskowych. To pyszna i zdrowa alternatywa dla czekoladowych kremów. Dodatek naturalnego kakao zapewnia potrzebną organizmowi dawkę magnezu, który wzmacnia kości i zęby, usprawnia pracę mięśni a także poprawia pamięć i koncentrację. Rozdrobnione orzechy dostarczają nie tylko przyjemność chrupania, lecz także porcję witamin z grupy B, witaminę E a także niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).
Fot. Pasieki Rodziny Sadowskich
Informacja prasowa