Rolada marchewkowa z ziołowym serkiem

Przepis na roladę marchewkową z ziołowym serkiem.
Marchewka w zupełnie nowej odsłonie. Lekki ziołowy serek, garść przypraw i pyszna wegetariańska przekąska jest gotowa zaskoczyć Was swoim smakiem!

Składniki:

  • 450 g startej marchewki
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka kminku w proszku
  • 6 jajek (żółtko i białko odzielnie)
  • 200g kremowego serka
  • Duża garść posiekanego szczypiorku
  • Duża garść posiekanej pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:
Rozpuść masło na patelni, dodaj do niego kminek i marchewkę. Gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj sól i pieprz i odstaw z ognia. Wmieszaj żółtka i pozostaw do ostygnięcia.
Ubij białka na sztywno i wymieszaj delikatnie z przygotowaną marchewką (łyżka po łyżce). Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce wyłóż masę i rozprowadź równomiernie. Piecz w 200°C przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu przełóż wszystko, wraz z papierem do pieczenia, na ściereczkę kuchenną i przykryj do wystygnięcia.
Serek wymieszaj ze świeżymi ziołami (jeżeli wydaje się za gęsty, łyżka mleka rozwiąże ten problem). Serek rozprowadź równomiernie na przygotowanej wcześniej marchewce i zwiń zaczynając od krótszej strony.
Przełóż na talerz i pokrój. Gotowe!

Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie
Premiera w poniedziałek 7 marca o 17:00

Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat