Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, aby odświeżyć wielkanocną klasykę. Dlatego to, co w święta lubimy i cenimy najbardziej, czyli żurek, barszcz i jajka, warto dodatkowo okrasić chrzanem Krakus lub urozmaicić warzywami i gotowymi sałatkami z warzyw konserwowych marki Krakus. Znikną z wielkanocnych stołów równie szybko, co tradycyjny żurek z białą kiełbaską lub nadziewane pysznościami wielkanocne jaja okraszone chrzanem Krakus.
Żurek i barszcz marki Krakus – prawdziwe wielkanocne smaki!
W każdym domu żurek lub barszcz wielkanocny przyrządza się według nieco innego przepisu. Koncentrat żurku marki Krakus nie zawiera konserwantów, daje możliwość szybkiego samodzielnego przyrządzenia i doprawienia świątecznej zupy według własnego uznania.
Można do niego dodać białą kiełbasę i wędzony boczek, zaś w wersji lżejszej – grzyby, jajka oraz łyżkę chrzanu Krakus. Będzie tradycyjnie i pysznie, a zawartość poręcznego opakowania wystarczy na przygotowanie aż 6-7 talerzy, czyli 1,8 litra gotowej zupy. Możemy też wybrać gotowy żurek marki Krakus. W tym przypadku zawartość litrowego kartonika wystarczy podgrzać i dobrać ulubione dodatki wielkanocne. Zupa będzie gotowa w kilka minut!
Chrzan Krakus – na Wielkanoc być musi!
Chrzan to nie tylko element dekoracyjny, lecz także staropolski zwyczaj i symbol sił witalnych przez cały rok. Świetnie sprawdza się jako dodatek do wielu wielkanocnych potraw, a gdy już zakręci lekko w nosku – od razu poczujemy klimat prawdziwej Wielkanocy.
Chrzan marki Krakus doda sałatkom i przekąskom warzywnym charakteru, a świątecznym zupom – odrobinę ostrości. Poza tym może być też składnikiem prostych surówek z jogurtem. Choćby symboliczny dodatek chrzanu do potraw ciężkostrawnych, wędzonych i tłustych ułatwi trawienie wielkanocnych smakołyków.
Groszek i kukurydza Krakus, czyli wielkanocna wiosna!
Kolorowe sałatki warzywne to świetny dodatek do wędlin i prosty sposób na nadanie świętom wiosennego, radosnego klimatu. Poza tradycyjnymi sałatkami jarzynowymi, warzywa konserwowe marki Krakus idealnie wkomponują się również do sałatek warstwowych – z dodatkiem selera, pora oraz jajek. Uzyskaną w ten sposób kompozycję smaków podać można w szklanej misie.
Gości oczekujących corocznych wielkanocnych rarytasów pozytywnie zaskoczymy pastą z zielonego groszku lub dipem z kukurydzy, które dodadzą polskim przekąskom jeszcze więcej dobrego smaku. Można nimi faszerować i udekorować wielkanocne jaja, które dzięki temu podamy na różne sposoby.
Rekomendowan ceny produktów:
Fot. Agros-Nova
IP