„WIELKIE GOTOWANIE NA ULICY CZEREŚNIOWEJ" Rotraut Susanne Berner, Dagmar von Cramm

Nowość wydawnicza „WIELKIE GOTOWANIE NA ULICY CZEREŚNIOWEJ" Rotraut Susanne Berner.
Bestsellerowa „Ulica Czereśniowa” w zupełnie nowej – kulinarnej – odsłonie!

Na ulicy Czereśniowej każdy jada to, co lubi. W tej tętniącej kolorami książce kucharskiej mieszkańcy ulicy Czereśniowej polecają swoje ulubione potrawy przygotowane z sezonowych produktów. I zapraszają dzieci do wspólnego gotowania, prezentując ponad 50 prostych przepisów. Wiosenna sałatka z ziół, czekoladowe cappuccino, drożdżowe zające wielkanocne, rzodkiewkowe myszki, lody na patyku, zupa z dyni, muffinki z kasztanami, naleśniki, gofry, czipsy z warzyw – i całe mnóstwo innych. Znajdziecie tu także cenne rady, informacje i ciekawostki, na przykład jak wyhodować własne zioła, jak poradzić sobie z dziurami w naleśnikach i jak siać rzodkiewki, żeby nie trzeba ich było potem zjeść wszystkich na raz. A nawet – jak zrobić własną książkę kucharską!

Przystępnemu tekstowi dziennikarki kulinarnej Dagmar von Cramm towarzyszą niezrównane ilustracje Rotraut Susanne Berner, która zdobyła serca dzieci i rodziców na całym świecie.

Rotraut Susanne Berner (ur. 1948) – jedna z najpopularniejszych i najwyżej cenionych niemieckich ilustratorek, graficzka, autorka książek obrazkowych dla dzieci i młodzieży. Zilustrowała około 80 tytułów, zaprojektowała ponad 800 okładek. Zdobyła wiele prestiżowych wyróżnień, w tym specjalną nagrodę Deutscher Jugendliteraturpreis za całokształt twórczości. Trzykrotnie nominowano ją do Nagrody im. Hansa Christiana Andersena. Jest autorką serii o ulicy Czereśniowej, która ukazała się w kilkunastu krajach.

Dagmar von Cramm (ur. 1955) – dietetyczka, dziennikarka i autorka książek o łącznym nakładzie ponad 4 milionów egzemplarzy. Członkini prezydium Niemieckiego Towarzystwa do spraw Żywienia, przewodnicząca fundacji Besser essen. Besser leben (Lepiej jeść. Lepiej żyć), redaktor naczelna czasopisma „Eat Healthy”. Jest znana dzięki swoim publikacjom i wystąpieniom telewizyjnym na temat zdrowego żywienia. Propaguje łączenie w odżywianiu zdrowia i przyjemności – i to od samego początku, czyli przede wszystkim u dzieci.

Przepisy na cztery pory roku”
tłumaczenie: Anna Gamroth

Przedział wiekowy: 6+
ISBN 978-83-63696-82-5
Format: 195 x 254 mm
Oprawa: twarda
Objętość: 144 strony
Termin wydania: 13 maja 2015
Cena: 42,00 zł (w tym 5% VAT)




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat