Wiosenne menu we wrocławskiej ART Restauracji

Szef kuchni ART Restauracji oparł sezonowe menu na szparagach podawanych na zimno, na ciepło, w sałatkach , a nawet w deserach.

Przystawki zimne
Wędzona wołowina ze szparagami, boczniakiem i olejem lnianym
tatar wołowy po staropolsku

Przystawki gorące
Szparagi białe z jajkiem poche i sosem béarnaise
Risotto z zielonymi szparagami i kozim serem łomnickim
Policzki wołowe duszone w podpiwku kujawskim z imbirem

Zupy
Krem ze szparagów
Zupa orkiszowa z klopsikami drobiowymi
krem z młodej pokrzywy
Zupa rybna ze świeżych polskich ryb

Sałatki
Sałatka z białymi szparagami, marynowanymi rzodkiewkami, szynką dojrzewającą, serem regionalnym, olejem lnianym, limonką i orzechami nerkowca
Plastry wołowiny na sałatce z rukolą, gruszką i serem zagrodowym

Dania ze świeżych ryb
Dziki łosoś na sałatce z białych szparagów i groszku cukrowego
Filet z pstrąga z boczniakiem i sosem migdałowo-kaparowym
Halibut z sosem holenderskim z kawałkami pomarańczy, czarną soczewicą i zielonymi szparagami

Domowe makarony i pierogi
Świeży makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i grillowanym boczkiem
Pierogi z szyjkami rakowymi po wrocławsku z sosem tymiankowym

Dania mięsne
Filet z perliczki z purée z batatów, chipsami z topinamburu i pieczoną czerwoną cebulą
Filet z kaczki w sosie miodowo-tymiankowym z dodatkiem jabłek podawany ze smażoną kluską
Polędwiczka wieprzowa w lubczyku podana z rabarbarem, zielonymi szparagami, botwiną, kopytkami i sosem cynamonowym
Biodrówka jagnięca z purée z kaszy jaglanej z marchwią
Polędwica wołowa ze szparagami, ziemniakami z koperkiem, sosem z zielonego pieprzu i gorgonzoli

Desery
Tiramisu wg oryginalnej włoskiej receptury
Mus jagodowy z purée z mango i konfiturą z czarnej porzeczki
Pralina czekoladowo-migdałowa z żelką truskawkową i szparagami na słonym karmeluł

ip

fot. ART Restauracja





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat