Przystawki zimne
Wędzona wołowina ze szparagami, boczniakiem i olejem lnianym
tatar wołowy po staropolsku
Przystawki gorące
Szparagi białe z jajkiem poche i sosem béarnaise
Risotto z zielonymi szparagami i kozim serem łomnickim
Policzki wołowe duszone w podpiwku kujawskim z imbirem
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa orkiszowa z klopsikami drobiowymi
krem z młodej pokrzywy
Zupa rybna ze świeżych polskich ryb
Sałatki
Sałatka z białymi szparagami, marynowanymi rzodkiewkami, szynką dojrzewającą, serem regionalnym, olejem lnianym, limonką i orzechami nerkowca
Plastry wołowiny na sałatce z rukolą, gruszką i serem zagrodowym
Dania ze świeżych ryb
Dziki łosoś na sałatce z białych szparagów i groszku cukrowego
Filet z pstrąga z boczniakiem i sosem migdałowo-kaparowym
Halibut z sosem holenderskim z kawałkami pomarańczy, czarną soczewicą i zielonymi szparagami
Domowe makarony i pierogi
Świeży makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i grillowanym boczkiem
Pierogi z szyjkami rakowymi po wrocławsku z sosem tymiankowym
Dania mięsne
Filet z perliczki z purée z batatów, chipsami z topinamburu i pieczoną czerwoną cebulą
Filet z kaczki w sosie miodowo-tymiankowym z dodatkiem jabłek podawany ze smażoną kluską
Polędwiczka wieprzowa w lubczyku podana z rabarbarem, zielonymi szparagami, botwiną, kopytkami i sosem cynamonowym
Biodrówka jagnięca z purée z kaszy jaglanej z marchwią
Polędwica wołowa ze szparagami, ziemniakami z koperkiem, sosem z zielonego pieprzu i gorgonzoli
Desery
Tiramisu wg oryginalnej włoskiej receptury
Mus jagodowy z purée z mango i konfiturą z czarnej porzeczki
Pralina czekoladowo-migdałowa z żelką truskawkową i szparagami na słonym karmeluł
ip
fot. ART Restauracja