„Zielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie” - recenzja

Recenzja książki „Zielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie”.
Bez wątpienia kuchnia bez mięsa staje się coraz bardziej popularna. Nie trzeba też nikogo przekonywać, że gotowanie korzystając z lokalnych i sezonowych produktów jest zdrowe.

Co jeśli do tego wszystkiego dodamy jeszcze fakt, że będą one bezglutenowe? Takie właśnie przepisy znajdziemy w najnowszej książce Magdaleny Cielenga-WiaterekZielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie”. Przepisy w niej zawarte są przede wszystkim w znakomitej większości proste do wykonania. Autorka udowadnia, że jeśli chcemy zdrowo odżywiać się, nie musimy spędzać całego dnia w kuchni. Co więcej nasze dania dzięki tej publikacji będą smaczne. Te wypróbowane przeze mnie zasmakowały zarówno osobom preferującym kuchnię wegetariańską jak i tym, którzy nie unikają mięsa w swojej codziennej diecie. Bardzo spodobało mi się również to, że autorka zazwyczaj używa łatwo dostępnych składników.

Jest to druga po „Zieleninie na talerzu” publikacja autorki. Sama Magdalena Cielenga-Wiaterek jest zaś autorką kulinarnego bloga „Zielenina”. To co zwraca uwagę czytelnika już na samym początku to fakt, że książka jest bardzo ładnie wydana. W twardej oprawie, z zakładką umożliwiającą zaznaczenie potrzebnej strony. Doskonale nadaje się na prezent. Uwagę zwracają również wspaniałe fotografie potraw, które doskonale zachęcają czytelnika do szybkiego wypróbowania kolejnych przepisów.

Karolina Magdziarz
(karolina.magdziarz@dlalejdis.pl)

Magdalena Cielenga-Wiaterek „Zielenina bez glutenu. Wegetariańsko, sezonowo, lokalnie”, Wydawnictwo Druga Strona, Warszawa 2016




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat