Zmiękczający krem do stóp na pękające pięty 24h

Extra Soft SOS 15% UREA Zmiękczający krem do stóp na pękające pięty 24h od Eveline Cosmetics.
Receptura szwajcarska

  • regeneruje szorstką, suchą i popękaną skórę pięt
  • redukuje zrogowacenia naskórka
  • intensywnie nawilża, zmiękcza i uelastycznia


Innowacyjna formuła kremu bogata w wyselekcjonowane składniki aktywne w ciągu 7 dni likwiduje wysuszoną i popękaną skórę, bolesne zrogowacenia oraz uszkodzenia powstające na stopach i piętach.

15% UREA (mocznik) perfekcyjnie nawilża, zmiękcza i przyspiesza złuszczanie zrogowaciałego naskórka, pozostawiając skórę gładką i miękką w dotyku. Naturalna betaina wpływa na utrzymanie optymalnego nawilżenia skóry, poprawia elastyczność i witalność skóry. Olej z kiełków pszenicy nawilża, uelastycznia i łagodzi podrażnienia. Nadaje skórze gładkość i miękkość. Kompleks witamin (A, E, F) pobudza proces odnowy i regeneracji skóry. Wyciąg z rumianku łagodzi podrażnienia, zmiękcza i odświeża. Kamfora usprawnia mikrocyrkulację krwi, mentol zapewnia błyskawiczne uczucie lekkości, odświeżenia i odprężenia. Formuła preparatu poprawia strukturę naskórka i zapobiega powstawaniu nowych zgrubień oraz pęknięć. Skóra stóp staje się miękka, elastyczna, aksamitnie gładka i zregenerowana.

Cena: ok. 8 zł/ 100 ml.

Stosowanie: nakładać krem na czyste i suche stopy, dokładnie  wmasowując. Po 2 tygodniach kuracji w celu utrzymania skóry pięt  w dobrej kondycji zaleca się stosowanie kremu regularnie raz  dziennie. Nie stosować na otwarte rany i zainfekowaną skórę stóp. Po aplikacji umyć ręce.

Składniki aktywne: 15% UREA (mocznik), betaina, olej z kiełków pszenicy, kompleks witamin (A, E, F), wyciąg z rumianku, kamfora, mentol. Stworzony przy współpracy z dermatologiem

Fot. Eveline Cosmetics
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat