Zostań mistrzem grillowania

Wyśmienite produkty na ruszt od Sokołowa.
Choć ten sezon grillowy będzie się różnił od poprzednich, to nadal mamy wiele możliwości, by cieszyć się niepowtarzalnym smakiem i aromatem dań z rusztu.

Dla wszystkich, którzy uwielbiają grillowanie, Sokołów ma wiele wyśmienitych propozycji z linii Grill House – mięsa w marynacie, kiełbasy, kaszanki, kruche i soczyste steki. Jak co roku, firma przygotowała również nowości - Karkówkę w marynacie miodowo-musztardowej oraz Karkówkę w marynacie myśliwskiej, obie z linii Gzella Borowy Grill.

Tegoroczne grillowanie będzie miało bardziej kameralny charakter, jednak z pewnością nie zabraknie okazji, by przygotować smakowite dania z rusztu. W przydomowych ogródkach czy na działkach można urządzić prawdziwą, grillową ucztę. Warto też pamiętać, że pyszne dania mięsne przyrządzimy na grillu elektrycznym, a nawet na patelni. Doskonale sprawdzą się podczas wspólnych domowych śniadań, obiadów czy kolacji.

Na wszystkie te okazje, Sokołów poleca swoje grillowe produkty. Szeroki wybór zaspokoi oczekiwania wszystkich poszukujących różnorodności i ciekawych smaków. Nowe propozycje pojawiły się w asortymencie mięs w marynacie. Są one wygodne i proste w przygotowaniu, a odpowiednia kompozycja przypraw i dodatków zapewnia im wyśmienity smak. Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej z linii Gzella Borowy Grill to soczyste mięso w oryginalnej kompozycji musztard: sarepskiej, francuskiej i rosyjskiej z nutami miodu. Takie zestawienie zapewnia idealną równowagę między oczekiwaną pikanterią a słodkością. Zamarynowane w ten sposób mięso, nabiera dodatkowych wartości smakowych podczas grillowania, gdy aromaty wędzenia uwypuklają jego kulinarne walory. Wytrawną propozycją, stworzoną z myślą o koneserach ziołowych nut rodem z Borów Tucholskich jest Karkówka w marynacie myśliwskiej z linii Gzella Borowy Grill. Wyraźnie wyczuwalne aromaty lokalnych ziół, w połączeniu z nutami papryki oraz pieczarek, podkreślają szlachecki charakter karkówki wieprzowej oraz masarskich tradycji regionu. W asortymencie Sokołowa znaleźć można również wiele innych propozycji mięs w marynatach (karkówka, boczek), a także wysokiej jakości steki. A dla wielbicieli oryginalnych kompozycji z kuchni świata, doskonałym pomysłem na danie z rusztu będą Roladki meksykańskie z linii Sokołów Grill House – ręcznie formowane, z mięsa wieprzowego i drobiowego. Oryginalny, meksykański smak i aromat zapewnia im specjalna mieszanka ziół i przypraw, w której znajdziemy m.in. kolorową paprykę, lubczyk i natkę pietruszki.

Dla wielu osób podstawowym produktem na grilla są kiełbasy i kiełbaski. W asortymencie Sokołów nie braknie oczywiście tak lubianych klasyków, jak Kiełbasa brocka i Kiełbasa śląska, które swą popularność zawdzięczają specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Kolejną propozycją jest wyjątkowo krucha Kiełbasa piastowska z szynki, bez osłonek, co znacznie ułatwia przygotowanie posiłku poprzez skrócenie czasu grillowania. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem.

Na grillu doskonale sprawdza się też kaszanka. W linii Sokołów Grill House dostępna jest Kaszanka grillowa z boczkiem – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają smak produktu oraz podkreślają jego charakter. Ta kaszanka świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką.

Cały asortyment grillowy Sokołowa można znaleźć na stronie www.mistrzowiegrilla.pl, która dedykowana jest tematyce grillowania. Jest tam dostępnych wiele praktycznych porad i ciekawych przepisów na dania z grilla, marynaty do mięs oraz oryginalne dodatki i sałatki.

Ceny:

  • Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej Gzella Borowy Grill – ok. 23 zł/op. 660 g
  • Karkówka grillowa w marynacie myśliwskiej Gzella Borowy Grill – ok. 23 zł/op. 660 g
  • Roladki meksykańskie Sokołów Grill House – ok. 10-12 zł/op. 330 g
  • Kiełbasa brocka Sokołów – ok. 12-15 zł / 480 g
  • Kiełbasa śląska Sokołów - ok. 11-13 zł /660 g
  • Kiełbasa piastowska z szynki Sokołów Grill House - ok. 12-14 zł / 630 g
  • Kiełbaski bałkańskie - ok. 12-15 zł/ ok. 500 g
  • Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów Grill House – ok. 8-10 zł/op. 600 g

Fot. Sokołów S.A.
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat