Konkurs SMS

Trendy w smakach na 2014 rok

Konkurs Kamis - Trendy w smakach.
Drogie Panie, mamy dla Was zestawy Kamis.

W skład każdego wchodzi:

  • Kamis Specialite Przyprawa Curry indyjskie 68 g -  reprezentuje trend Masala na nowo. Mieszanka o bardzo intensywnym aromacie i znacznie bogatszym smaku niż tradycyjne curry w torebce. Stworzona według oryginalnej indyjskiej receptury. Nadaje potrawom intensywny korzenny smak z pikantną nutą.
  • Kamis Chili pieprz cayenne 15 g - reprezentuje trend Obsesja chilli. Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji Południowej. Dzięki dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny, jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni. Chili stosowane jest do potraw mięsnych, ostrych sosów, warzyw. Przyprawia się nim gulasze, drób, ryby i małże.
  • Kamis Kolendra 15 g – reprezentuje trend Kompaktowość w kuchni. Jej ojczyzną jest rejon Morza Śródziemnego, ale obecnie uprawiana jest na całym świecie. O kulinarnym i leczniczym zastosowaniu kolendry świadczą dokumenty sprzed ponad 3000 lat. Wzmianki o niej znaleziono w literaturze sanskryckiej, egipskich papirusach, a także w Biblii. Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat, z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych m.in indyjskiej mieszanki Curry. Przyprawia się nią dania mięsne, zwłaszcza z jagnięciny, indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np.: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
  • Kamis Imbir 15 g - Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta, pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.
  • Kamis Przyprawa chińska 5 smaków 20 g - Przyprawa chińska 5 smaków jest wysoce aromatyczną mieszanką o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wraz z kuchnią chińską i wietnamską trafiła na stoły całego świata. Charakteryzuje się balsamicznym zapachem kasji połączonym z aromatem anyżu. Dodana do potrawy wzbogaca ją o pięć podstawowych smaków: słodki, słony, kwaśny, gorzki i ostry. Tradycyjnie stosowana jest jako dodatek do mięsnych potraw i duszonych, do sosów i marynat.
  • Kamis Specialite Młynek Sól morska 90 g

Aby wygrać jeden z nich, należy prawidłowo odpowiedzieć na pytanie:

Ile trendów kulinarnych znajduje się w globalnym raporcie przygotowanym przez Kamis i McCormick pt. „Trendy w Smakach 2014”?
A) 3
B) 5
C) 7

Podpowiedź można znaleźć w dziale Przyprawy.

Aby wziąć udział w konkursie należy wysłać SMS pod numer 71051 w treści wpisując KAMIS prawidłową odpowiedź (np. KAMIS.D, koszt SMS 1,23 zł z VAT)

Na Wasze odpowiedzi czekamy do 10.03.2014r. do godz. 20.00. Zwyciężczynie zostaną powiadomione SMSem. Nagrody zostaną wysłane pocztą.

Fundatorem nagród w konkursie jest Kamis.

Wzięcie udziału w konkursie jest równoznaczne z zaakceptowaniem regulaminu.


Regulamin

Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat