5 urządzeń, które powinny się znaleźć w każdej kuchni

Niezbędne urządzenia w kuchni.
Wybieranie wyposażenia do kuchni to nie lada wyzwanie. Każda pani domu chce mieć taki sprzęt kuchenny, który pozwoli jej na szybkie i sprawne przyrządzanie potraw.

Jednak dla każdej z nas najpotrzebniejsze mogą się okazać różne urządzenia. Są jednak takie sprzęty kuchenne, które powinny się znaleźć w każdej kuchni, bez wyjątku. Jakie to urządzenia?

W tym artykule wybraliśmy 5 obowiązkowych przyrządów w każdej kuchni – omawiamy je na przykładach urządzeń marki ELDOM.

Czajnik elektryczny

Czajnik elektryczny to dzisiaj standard w większości domów. Mimo że wiele osób posiada tradycyjne czajniki używane na kuchenkach, to właśnie te elektryczne, bezprzewodowe, jak np. C450W, pozwalają na podgrzewanie wody w bardziej efektywny sposób. Warto wybrać takie z płaską płytą grzewczą zamiast tradycyjnej grzałki, gdyż można w nich bez problemu podgrzać nawet niewielką ilość wody. Nowoczesne czajniki elektryczne zagotowują wodę bardzo szybko, co pozwala cieszyć się gorącą kawą lub herbatą przygotowaną w krótkim czasie.

Sokowirówka

Sokowirówki, takie jak np. SK10 Ollie, pozwalają na przyrządzenie w zaciszu własnego domu pysznych i przede wszystkim zdrowych soków owocowo-warzywnych. Dzięki temu, że przygotowuje się je samodzielnie, dokładnie wiadomo, co się w nich znajduje. Można też stworzyć własne, oryginalne kompozycje smakowe. Świeżo wyciskane soki są polecane przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość witamin i składników mineralnych, mogą je także pić osoby na diecie, które chcą utrzymać smukłą sylwetkę.

Opiekacz do kanapek

Opiekacz do kanapek to urządzenie, które odmieni codzienne śniadania i kolacje. Dzięki niemu można szybko przygotować smaczne kanapki na ciepło z czym tylko chcemy – np. z serem, szynką i papryką. Wybierając opiekacz do kanapek, warto zwrócić uwagę na modele z wymiennymi płytami, jak np. ST210 ESME zaopatrzony w akcesoria do opiekania kanapek i smażenia mięsa, dzięki czemu jedno urządzenie można wykorzystać na wiele sposobów.

Blender ręczny

Blendery ręczne pozwalają na przygotowanie pysznych zup kremów, sosów, dipów, past kanapkowych czy kremów do ciast. Z uwagi na niewielkie rozmiary są chętnie wybierane do małych kuchni. W zależności od potrzeb można zdecydować się na model podstawowy z końcówką rozdrabniającą lub zestaw rozszerzony, taki jak np. BL200 SWIF – znajdziemy tu dodatkowo kilka pojemników: ze stalowym ostrzem, do ubijania oraz  wielofunkcyjny, z wymiennymi ostrzami ze stali szlachetnej.

Urządzenie wielofunkcyjne

Tego rodzaju przyrząd znacznie ułatwia i przyśpiesza proces przygotowywania potraw, pozwalając każdemu stać się mistrzem kuchni. W jednym urządzeniu można rozdrobnić i zmieszać składniki, a później poddać je dalszej obróbce: gotowaniu tradycyjnemu, na parze lub smażeniu. Przykładem takiego sprzętu jest model MFC2000 Perfect Mix.

Bez względu na to, czy dysponujemy miejscem w kuchni, pozwalającym pomieścić nowe urządzenia, warto śledzić nowinki produktowe. Producenci z pewnością pozytywnie zaskoczą nas zróżnicowaną ofertą.

Fot. Materiały zewnętrzne




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat