Anielsko-diabelskie ciasta świąteczne

Anielsko-diabelskie ciasta świąteczne od mistrzów kuchni Polsat Food Network.
Odwieczna walka dobra ze złem jest wpisana w symbolikę Bożego Narodzenia.

Walka silnej woli z pokusą i powinności z przyjemnością trwa również co roku przy naszych świątecznych stołach, zastawionych pysznościami wartymi grzechu. Ciasta o nieziemskim rodowodzie nie tylko podkreślą świąteczną atmosferę, ale też dadzą doskonałe usprawiedliwienie, kiedy już ulegniesz pokusie…

Przedstawiamy słynne, klasyczne amerykańskie wypieki, które swoje nazwy noszą nie bez powodu: Ciasto Anielskie, Ciasto Upadłego Anioła i Ciasto Diabelskie. Klasyczne ciasta wymagają sprawdzonych receptur, więc wybraliśmy dla Was przepisy od samej Anny Olson, mistrzyni klasycznych i najbardziej skomplikowanych wypieków, oraz wariację na temat Anielskiego Ciasta autorstwa kreatywnego i wyrafinowanego Geoffreya Zakariana (Posiekani, Kuchnia).

Aby znaleźć kompromis pomiędzy podszeptami aniołka na jednym ramieniu, a diabełka na drugim, najlepiej zjeść je wszystkie.

Zobacz przepisy:


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat