Walka silnej woli z pokusą i powinności z przyjemnością trwa również co roku przy naszych świątecznych stołach, zastawionych pysznościami wartymi grzechu. Ciasta o nieziemskim rodowodzie nie tylko podkreślą świąteczną atmosferę, ale też dadzą doskonałe usprawiedliwienie, kiedy już ulegniesz pokusie…
Przedstawiamy słynne, klasyczne amerykańskie wypieki, które swoje nazwy noszą nie bez powodu: Ciasto Anielskie, Ciasto Upadłego Anioła i Ciasto Diabelskie. Klasyczne ciasta wymagają sprawdzonych receptur, więc wybraliśmy dla Was przepisy od samej Anny Olson, mistrzyni klasycznych i najbardziej skomplikowanych wypieków, oraz wariację na temat Anielskiego Ciasta autorstwa kreatywnego i wyrafinowanego Geoffreya Zakariana (Posiekani, Kuchnia).
Aby znaleźć kompromis pomiędzy podszeptami aniołka na jednym ramieniu, a diabełka na drugim, najlepiej zjeść je wszystkie.
Zobacz przepisy:
Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa