Bowl z warzywami, łososiem i sezamem KRESTO
Pomysł na szybki lunch? Pyszny bowl z łososiem, warzywami i dodatkiem sezamu KRESTO znika z miseczki w takim samym czasie jaki zajmuje jego przygotowanie – czyli bardzo szybko!
Bowl z warzywami, łososiem i sezamem KRESTO
Składniki:
- 250g fileta z łososia
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- sól i pieprz do smaku
Dressing:
- 1-2 łyżki sosu teryiaki
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka soku z limonki
Dodatkowo:
- ryż do sushi
- awokado
- rzodkiewka
- ogórek zielony
- mango
- nori
- sezam KRESTO
Wykonanie:
- Łososia pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki, oliwą oraz czosnkiem granulowanym.
- Ułóż rybę na blaszce do pieczenia i piecz przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 190.
- Składniki na sos wymieszaj w misce. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokrój w plasterki a mango w kostkę.
- Do miski włóż ryż posyp go sezamem i wymieszaj. Następnie na wierzchu wykładamy pokrojone warzywa i mango
- Całość polej sosem i posyp szczypiorkiem oraz sezamem.
Fot. Kresto
Informacja prasowa