Bowl z warzywami, łososiem i sezamem KRESTO

Szybki i smaczny lunch - przepis od Kresto.
Pomysł na szybki lunch? Pyszny bowl z łososiem, warzywami i dodatkiem sezamu KRESTO znika z miseczki w takim samym czasie jaki zajmuje jego przygotowanie – czyli bardzo szybko!

Bowl z warzywami, łososiem i sezamem KRESTO

Składniki:

  • 250g fileta z łososia
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól i pieprz do smaku

Dressing:

  • 1-2 łyżki sosu teryiaki
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki

Dodatkowo:

  • ryż do sushi
  • awokado
  • rzodkiewka
  • ogórek zielony
  • mango
  • nori
  • sezam KRESTO

Wykonanie:

  1. Łososia pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki, oliwą oraz czosnkiem granulowanym.
  2. Ułóż rybę na blaszce do pieczenia i piecz przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 190.
  3. Składniki na sos wymieszaj w misce. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokrój w plasterki a mango w kostkę.
  4. Do miski włóż ryż posyp go sezamem i wymieszaj. Następnie na wierzchu wykładamy pokrojone warzywa i mango
  5. Całość polej sosem i posyp szczypiorkiem oraz sezamem.

Fot. Kresto
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat