Kremowa kanapka z indykiem

Hellmann’s w nowej odsłonie: przepisy na kremowe kanapki
Kanapka z grilla to zawsze dobry pomysł.

Kremowa kanapka z indykiem

Składniki

  • chleb żytni na zakwasie, kromki
  • 4 sztuki
  • pieczony indyk
  • 100 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni
  • 80 gramów
  • roszponka
  • 40 gramów
  • liście rukoli
  • 10 gramów
  • pomidorki koktajlowe
  • 140 gramów
  • kiełki buraka
  • 20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1
Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.

Krok 2
Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.

Krok 3
Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.

Krok 4
Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.

Fot. Hellmann's
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat