Chrupiące tosty z tuńczykiem i serem

Tosty w nowej odsłonie - przepis kulinarny.
Tosty z tuńczykiem? Koniecznie wypróbujcie ten przepis.

Chrupiące tosty z tuńczykiem i serem

Składniki na 4 kanapki:
• 3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
• 8 kromek chleba tostowego
• 160 g sera cheddar lub emmentaler
• 1 łodyga selera
• gałązka pietruszki
• 1 twardy pomidor
• 1/4 czerwonej cebuli
• 3 łyżki majonezu
• 1 łyżka musztardy
• 30 g masła
• sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Drobno posiekaj seler, cebulę i pietruszkę. Włóż do miski. Dodaj odsączonego tuńczyka, majonez i musztardę - dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw szczyptą soli i pieprzu.
2. Ser zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Pomidora pokrój w cienkie plasterki, posmaruj jedną stronę kromek chleba masłem i połóż je na arkuszu papieru pergaminowego masłem do dołu.
3. Rozgrzej dużą patelnię z nieprzywierającą powłoką i upiecz cztery kromki chleba masłem do dołu. Na wierzchu dodaj odrobinę sera, mieszankę z tuńczyka, plasterki pomidora i więcej sera. Zamknij pozostałymi czterema kromkami chleba, upewniając się, że posmarowana masłem część jest skierowana do góry.
4. Delikatnie ułóż kanapki na patelni. Smaż na złoto najpierw z jednej strony, a potem z drugiej. Lekko dociskaj szpatułką, aż ser będzie lepki. Zdejmij z ognia, przekrój na pół i podawaj od razu.

Fot. RIO MARE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat