Pikle i prażona cebula to kulinarny klasyk. Kapusta kiszona albo koreańskie kimchi to opcja idealna dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Ostre papryczki jalepeno zadowolą fanów ognistych smaków, a kawałki podsmażonego boczku zamienią hot doga w prawdziwą ucztę. Jeśli nie masz pod ręką pszennych bułek, możesz przygotować francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym. Parówki w cieście to również doskonała i niezwykle smaczna propozycja. Udanego świętowania!
Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym
- Czas przygotowania: 30 minut
- Liczba porcji: 4
Składniki:
- 4 parówki
- 1 opakowanie Sosu do Pieczeni Ciemny Knorr
- 300 ml piwa
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
- Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez ok. 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.
- Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.
Fot. Knorr
Informacja prasowa