Gnocchi z bobem

Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym - przepis kulinarny.
Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym to prawdziwa uczta dla miłośników kulinarnych eksperymentów. To połączenie włoskiej tradycji z nutą nowoczesności, które zachwyci nawet najbardziej wymagającego smakosza.

Gnocchi z bobem i orzechami włoskimi w sosie śmietanowym

Składniki (2 porcje):

  • 250 g gnocchi
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • śmietanka 18% 50 ml + 50-100 ml wody
  • 100 g bobu
  • papryczka chilli wg uznania
  • 20 g parmezanu
  • pół cebuli
  • przyprawy (bazylia suszona, czosnek granulowany, sól, pieprz)
  • 1 łyżka oleju Rapso
  • orzechy włoskie KRESTO

Wykonanie:

  1. Bób wrzuć do lekko osolonej wody i gotuj przez 3 minuty. Odcedź, przepłucz zimną wodą i obierz z łupinek.
  2. Na łyżce oleju rzepakowego Rapso zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj plasterki chilli i smaż jeszcze przez chwilę.
  3. Dodaj bób, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz gnocchi i całość smaż kilka minut. Wlej śmietankę oraz wodę i duś całość aż wszystkie składniki będą miękkie.
  4. Dodaj przyprawy, parmezan oraz posiekane orzechy włoskie KRESTO, wymieszaj.
  5. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp parmezanem, orzechami włoskimi i udekoruj bazylią.

Fot. Kresto
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat