Koreańskie tofu

Tofu z jaśminowym ryżem, sosem oraz dodatkiem ketchupu oryginalnego BIO Roleski - przepis kulinarny.
Kultowy sos, jakim jest ketchup znają i uwielbiają prawie wszyscy.

Firma Roleski wprowadziła do swojej oferty nowy ketchup ekologiczny BIO, którego każde 100 g powstało z aż 218 g pomidorów organicznych. Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny bez skrobi, glutenu, GMO i z certyfikowanych ekologicznych składników to gwarancja smaku w zgodzie z naturą, który doskonale uzupełni smak dań z całego świata. Poznajmy zatem przepis na oryginalne koreańskie tofu z oryginalnym, ekologicznym keczupem Roleski.

Tofu to wynaleziony w Chinach w II w. p. n. e. przez Liu Ana twarożek sojowy. Preferowane przez mieszkańców Azji, ale również wegan i wegetarian tofu jest istotnym źródłem białka w diecie oraz produktem, z którego można stworzyć mnóstwo przepysznych dań. Naszym absolutnym hitem, który zachwyci najbardziej wyrafinowane podniebienia, jest koreańskie tofu z jaśminowym ryżem, sosem oraz dodatkiem ketchupu BIO Roleski.

Składniki (4 porcje):

  • 2 kostki naturalnego tofu ok. 350g
  • Olej

Koreański sos:

  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki papryki gochugaru lub wędzonej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek ketchupu oryginalnego bio Roleski
  • ½ łyżeczki chilli
  • 200 g ryżu jaśminowego
  • garść czarnego sezamu
  • dymka
  • marchewka i ogórek pokrojone w paski
  • limonka

Przygotowanie:

  1. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Tofu kroimy w dużą kostkę. Prażymy sezam na suchej patelni.
  2. Gotujemy ryż, w misce mieszamy wszystkie składniki na sos.
  3. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy tofu i smażymy na kolor złoty. Odkładamy na talerz pokryty ręcznikiem papierowym.
  4. Na tą samą patelnię wlewamy sos, który zagotowujemy. Wrzucamy podsmażone tofu i mieszamy.
  5. Ryż przekładamy do 4 misek, polewamy sosem, na górę kładziemy tofu, marchewkę i ogórka. Posypujemy sezamem i dymką. Całość skrapiamy limonką.

Ketchup Ekologiczny BIO Oryginalny Łagodny Roleski

  • Cena: średnia cena półkowa ketchupu bio to 6,39 zł

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat