„Krok po kroku z Robertem Sową” Robert Sowa

Nowość wydawnicza „Krok po kroku z Robertem Sową” Robert Sowa.
Gotuj z mistrzem! Najlepsze przepisy Roberta Sowy.

Zupy i przystawki, dania rybne i mięsne, ciasta i desery, wegetariańskie sałatki… Robert Sowa prezentuje 120 autorskich i sprawdzonych przepisów. Dzięki książce „Krok po kroku z Robertem Sową” każdy może uczyć się sztuki kulinarnej od mistrza – zarówno zawodowi kucharze, jak i początkujący amatorzy kulinarni. Tytuł ukaże się 27 kwietnia nakładem Edipresse Książki.

Robert Sowa jest prawdziwym autorytetem w dziedzinie kulinariów. Jako właściciel autorskich restauracji, na co dzień potwierdza swój kunszt znakomitego kucharza i propaguje kuchnię polską w nowej odsłonie. Swoją miłością do gotowania i jedzenia zaraża innych – teraz również poprzez książkę „Krok po kroku z Robertem Sową”, w której zawarł oryginalne receptury na wykwintne, zdrowe i pachnące ziołami potrawy. Dzięki nim każdy kucharz i kucharka, nawet dopiero rozpoczynający swoją kulinarną przygodę, bez trudu odtworzą smaki proponowanych dań oraz osiągną sukces w kuchni.

Mam nadzieję, że będziecie przygotowywać potrawy wspólnie ze mną „krok po kroku”, a książka będzie dla Was miłym drogowskazem na kulinarnej drodze, pełnej radości i smaku.

„Krok po kroku z Robertem Sową” to propozycja dla tych, którzy lubią proste, ale niebanalne dania. Robert Sowa zadbał, by zaproponowane składniki były najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i potrzebnym czasie na przygotowanie. Dodatkowo zadanie ułatwią zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy wykonania potrawy.

Na miłośników tradycyjnej polskiej kuchni czekają przepisy na m.in. bigos z duszonymi żeberkami i pomidorami, flaki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami, kluski śląskie z sosem grzybowym czy leczo. Nie zabrakło także bardziej egzotycznych i wyszukanych propozycji – na czerwono-czarną pastę z anchois i kaparami, spring rollsy warzywne z pikantnym guacamole czy śródziemnomorskie krokiety z serem feta i szpinakiem. Robert Sowa nie zapomniał także o wegetarianach – warto spróbować sałatki z makaronem i suszonymi pomidorami, pierogów ze szpinakiem i kurkami czy sałatki z cykorii i mandarynek. Na deser autor proponuje m.in. bezglutenowe ciasto czekoladowe, szybką tartę czekoladową z kiwi, karpatkę i szarlotkę. Dzięki różnorodnym recepturom, książka „Krok po kroku z Robertem Sową” pozwoli zarówno urządzić tradycyjny rodzinny obiad, jak i zaskoczyć znajomych oryginalnymi przekąskami na przyjęciu.

O autorze:
Robert Sowa – kucharz, restaurator i autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej. Kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Propagator kuchni polskiej w nowej odsłonie. Swój kulinarny kunszt potwierdził w wielu znanych programach telewizyjnych i audycjach radiowych. Aktualnie prezentuje swoje dania w programie „Moj przepis na” na antenie telewizji Polsat. Autor książek kulinarnych m.in. „Cztery pory roku”, „Życie kocha jeść”, „Esencja smaku”. Właściciel autorskiej restauracji „N31 restaurant&bar” przy ulicy Nowogrodzkiej 31 w Warszawie oraz Studia Kulinarnego Roberta Sowy. Laureat wielu nagród m.in. Oskar kulinarny, Gentleman Roku, wyróżniony Złotym Medalem Polskiego Klubu Biznesu. Juror wielu konkursów kulinarnych oraz pomysłodawca i twórca „Kulinarnego Talentu” jednego z najbardziej medialnych konkursów dla młodych kucharzy. Pozytywny pracoholik, bo kocha gotować i... jeść!

Dane wydawnicze:
Autor: Robert Sowa, tytuł: „Krok po kroku z Robertem Sową”, Edipresse Książki, ISBN 9788379452699, cena: 49,90 zł, format: 190 mm x 250 mm, liczba stron: 200, oprawa twarda, data premiery: 27 kwietnia 2016 r.

Polecane galerie zdjęć

Premiera książki "Krok po kroku"

(10 zdjęć w galerii)
Aneta i Jan Kuroniowie
Jerzy Pasikowski, Robert Sowa i Łukasz Konik
Publiczność
Robert Sowa



Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat