Makaron ryżowy z pesto z bazylii
Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!
Makaron ryżowy z pesto z bazylii
Składniki:
- 100 g makaronu ryżowego
- 3 garście świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 20 g parmezanu
- 30 g orzeszków pinii KRESTO
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Wykonanie:
- Makaron ugotuj.
- Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
- Umyj liście bazylii łącznie z łodygami.
- Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
- Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.
Fot. Kresto
Informacja prasowa