Makaron ryżowy z pesto z bazylii

Smaczny przepis na makaronowy obiad.
Pyszny, zdrowy i szybki lunch? Polecamy makaron ryżowy z pesto z bazylii. Swój obłędny smak zawdzięcza połączeniu świeżych ziół, dobrej jakości włoskiego sera i aromatycznych orzeszków pinii. Pycha!

Makaron ryżowy z pesto z bazylii

Składniki:

  • 100 g makaronu ryżowego
  • 3 garście świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g parmezanu
  • 30 g orzeszków pinii KRESTO
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

  1. Makaron ugotuj.
  2. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni.
  3. Umyj liście bazylii łącznie z łodygami.
  4. Zblenduj bazylię, czosnek, parmezan, orzeszki i oliwę, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  5. Dodaj gorący makaron, wymieszaj i od razu podawaj.

Fot. Kresto
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat