Używamy ich do przygotowywania obiadów, kolacji na ciepło a nawet śniadań, gdy na przykład mamy ochotę na pyszną jajecznicę z dodatkiem cebuli i pomidorów bądź porcję rozgrzewających płatków jaglanych z bakaliami. Takie gorące śniadanie stawia na nogi i daje energię do działania.
Obiad, często połączony z kolacją, wprost nie może obejść się bez garnków, rondelków i patelni. Przyzwyczajeni do posiłków dwudaniowych wykorzystujemy do ich przyrządzania cały zestaw tych niezbędnych kuchennych akcesoriów. Obok garnków na zupę czy ziemniaki, bardzo ważną rolę w procesie gotowania odgrywają różnej wielkości patelnie. To na nich powstają wszelkiego typu smakowite dodatki do potraw takie jak aromatyczne i kolorowe warzywa zatopione w wybornych sosach, pyszne domowe kotleciki i sznycelki czy wyśmienita ryba. Na patelniach dobrej jakości możemy eksperymentować z nowymi, nawet najbardziej wyszukanymi przepisami.
Royal – królewska elegancja i doskonałe walory użytkowe
Podczas przyrządzania posiłków ważną rolę odgrywają walory funkcjonalne poszczególnych akcesoriów. Zapewniają nam komfort w czasie wykonywania wszelkich kuchennych prac, sprawiając równocześnie, że przebiegają one sprawnie i szybko. W grupie dostępnych na rynku patelni linia Royal marki Galicja wyróżnia się wyjątkowymi zaletami praktycznymi. Patelnie posiadają solidne grube ścianki i dno, które wraz z wewnętrzną powierzchnią pokryte jest nieprzywieralną powłoką zapewniającą wygodę użytkowania. Funkcjonalne, wyposażone w ergonomiczną powlekaną silikonem rączkę przeznaczone są również do kuchenek indukcyjnych. Patelnie odznaczają się także interesującym designem i nie bez powodu otrzymały nazwę Royal. Tworzą one naprawdę iście królewską, niezwykle dekoracyjną rodzinę kuchennych akcesoriów, w skład której wchodzą patelnie w sześciu różnych rozmiarach. Zachwycają estetyką, pięknym wykończeniem i wysokiej jakości materiałami. Ciemnostalowa barwa w połączeniu z czerwoną ładnie wyprofilowaną rączką, która podkreśla piękny wygląd patelni sprawia, iż są one wspaniałą ozdobą wnętrza.
Atrakcyjny design akcesoriów kuchennych zamienia proste kuchenne czynności w prawdziwą sztukę tworzenia smakowitych potraw. Patelnie Royal wprowadzają do kuchni uroczysty nastrój, który udziela się wszystkim domownikom. A co możemy na nich przygotować? Jednym z najprostszych do przygotowania dań obiadowych jest: łosoś z patelni z pomidorkami.
Łosoś z patelni z pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
Filet z łososia /nie z hodowli/
Łyżka oliwy
Sól, świeżo mielony pieprz
Drobno posiekana natka pietruszki/ opcjonalnie gałązka rozmarynu
Łyżka sklarowanego masła
Pomidorki koktajlowe
Plasterek cytryny
Filet należy posmarować oliwą oraz doprawić solą i pieprzem. Następnie rozgrzać masło na patelni i położyć rybę. Smażyć z obu stron, krótko, pod koniec dodać kilka sztuk przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych. Po usmażeniu skropić odrobiną soku z cytryny i posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
fot. Galicja dla Twojego Domu
http://www.galicja.debica.pl/
http://sklepgalicja.pl/