Pieczona karkówka

Przepis na pieczoną karkówkę.
Przepis na pieczoną karkówkę z przyprawą Knorr.

Ilość porcji: 4-6
Czas przygotowania: 75 min.
Trudność: łatwe
Kuchnia polska

Składniki:

  • Karkówka - ok. 1 kg
  • Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
  • Olej - 4 łyżki


Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Przyprawę do mięs Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso, co podkreśli jego smak i nada skórce rumiany kolor.
  3. Przygotowaną karkówkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.

Kucharze Knorr podpowiadają, że upieczone w ten sposób mięso można również wystudzić i użyć jako wędlinę na kanapki.

Fot. Knorr
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat