Pieczona karkówka
Przepis na pieczoną karkówkę z przyprawą Knorr.
Ilość porcji: 4-6
Czas przygotowania: 75 min.
Trudność: łatwe
Kuchnia polska
Składniki:
- Karkówka - ok. 1 kg
- Przyprawa do mięs Knorr - 4 łyżki
- Olej - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
- Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
- Przyprawę do mięs Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj mięso, co podkreśli jego smak i nada skórce rumiany kolor.
- Przygotowaną karkówkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę. Po upieczeniu pokrój w plastry i podawaj.
Kucharze Knorr podpowiadają, że upieczone w ten sposób mięso można również wystudzić i użyć jako wędlinę na kanapki.
Fot. Knorr
IP