Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą
Lato to czas, kiedy wyruszamy w plener. Podczas aktywności na zewnątrz warto mieć przy sobie coś na przysłowiowy ząb. Sałatki Insalatissime doskonale sprawdzą się jako szybki, pożywny i smaczny posiłek. Mogą stać się również składnikiem dania na bazie warzyw, których w letnim okresie nie brakuje. Poznaj inspiracje na pyszne potrawy!
Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą
SKŁADNIKI
- 2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
- 4 twarde i dojrzałe pomidory
- rukola
- strużka oliwy z oliwek
- łyżka prażonych pestek z dyni
- sól
PRZYGOTOWANIE
- Przekrój pomidory na pół i usuń z nich miąższ. Rozdrobnij miąższ i umieść w misce.
- Posiekaj rukolę, dodaj ją do miąższu z pomidorów, a następnie przypraw solą i oliwą. Dodaj sałatkę Rio Mare Insalatissime i delikatnie wymieszaj wszystko razem.
- Wypełnij połówki pomidorów przygotowanym farszem, ozdób pestkami z dyni i podaj.
Fot. Rio Mare
Informacja prasowa