Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą

Lato zapowiada się pysznie z sałatkami Insalatissime Rio Mare - przepis kulinarny.
Lato to czas, kiedy wyruszamy w plener. Podczas aktywności na zewnątrz warto mieć przy sobie coś na przysłowiowy ząb. Sałatki Insalatissime doskonale sprawdzą się jako szybki, pożywny i smaczny posiłek. Mogą stać się również składnikiem dania na bazie warzyw, których w letnim okresie nie brakuje. Poznaj inspiracje na pyszne potrawy!

Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą

  • Liczba porcji – 4

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
  • 4 twarde i dojrzałe pomidory
  • rukola
  • strużka oliwy z oliwek
  • łyżka prażonych pestek z dyni
  • sól

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekrój pomidory na pół i usuń z nich miąższ. Rozdrobnij miąższ i umieść w misce.
  2. Posiekaj rukolę, dodaj ją do miąższu z pomidorów, a następnie przypraw solą i oliwą. Dodaj sałatkę Rio Mare Insalatissime i delikatnie wymieszaj wszystko razem.
  3. Wypełnij połówki pomidorów przygotowanym farszem, ozdób pestkami z dyni i podaj.

Fot. Rio Mare
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat