Prawdziwy klejnot wśród kaw!

Kawy Tchibo - prawdziwy klejnot wśród kaw!
Każdy koneser kawy dobrze wie, że smak i aromat to podstawa, ale tak naprawdę w kawie liczą się detale – każde ziarno, sposób jego palenia, parzenia, a nawet naczynie, w którym kawa jest serwowana.

W taki sposób, przy użyciu tradycyjnych bębnowych maszyn prażalniczych i z dbałością o każdy szczegół, powstały dwie nowe wysokogatunkowe kawy Tchibo: Barista Espresso i Caffe Crema. Dla smakoszy kawy to prawdziwy raj!

Zacznijmy od smaku i aromatu – a te biorą się przede wszystkim z jakości ziaren i sposobu ich prażenia. Barista Espresso i Barista Caffe Crema, nowe kawy Tchibo, powstały wyłącznie z ziaren kawy arabika, dojrzewających w wyjątkowych regionach upraw. To w 100% Tchibo Arabica, prawdziwy klejnot wśród kaw. Ale to nie wszytko!

Prażenie po mistrzowsku – tak to się robi

Równie istotny jest sam proces palenia. Ziarna Barista Espresso i Barista Caffe Crema wypala się przy użyciu bębnowych maszyn prażalniczych – tradycyjnie, tak jak robiono to przed stu laty.

Metoda ta, zwana paleniem po mistrzowsku, polega na jednoczesnym paleniu niewielkich ilości kawy. Proces prażenia jest powolny – ziarna mają więcej czasu na wydobycie niepowtarzalnego charakteru. W trakcie palenia sprawdza się nawet odcień palonej kawy, tak aby powstała wysokogatunkowa kawa dla smakoszy.

Wróćmy jednak do smaku i aromatu – Barista Espresso to mocne palenie, intensywny smak bez cierpkości, z orzechową nutą i oddaniem w pełni słodyczy arabiki. Z kolei Barista Caffe Crema charakteryzuje się zrównoważonym, łagodnym, bardzo delikatnie gorzkawym smakiem o wyraźnej nucie owocowej. Obie nowości to obecnie jedne z najlepszych kaw w ofercie Tchibo, idealnie nadają się do ekspresów do kawy i są przepustką do raju dla koneserów.

A w skrócie: to będzie miłość od pierwszej filiżanki!

Innowacyjny sposób zamknięcia – na miarę jakości kawy

Czy da się na dłużej zachować smak i aromat kawy po otwarciu opakowania? Oczywiście, że tak! Nowością i innowacją zarówno w przypadku Barista Espresso, jak i Barista Caffe Crema jest też sposób zamknięcia – kawy zamykane są specjalnym korkiem pozwalającym zachować pełny aromat i cieszyć się optymalną świeżością smaku kawy.

Korek ułatwia dozowanie i pomaga dokładnie domknąć opakowanie – takie rozwiązanie w przypadku kaw jest bardzo istotne i z pewnością docenią to koneserzy i znawcy kawy.

Fot. Tchibo
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat