Smażona dynia z Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą

Przepis na smażoną dynię z Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą
Pomysł na danie z dynią i tuńczykiem.

Smażona dynia z Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą

Składniki na 4 porcje:
• 4 x Rio Mare Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą
• 800 g świeżej dyni pokrojonej na kawałki
• kilka gałązek rozmarynu
• 60 g oliwy extra vergine
• sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Jeśli kawałki dyni są zbyt duże, pokrój je na mniejsze części. Podsmaż na nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek, szczyptą soli i kilkoma gałązkami rozmarynu, aż będą miękkie i złociste.
2. Ugotowaną dynię ułóż na 4 talerzach. Dobrze wymieszaj Insalatissime, a następnie rozłóż łyżką na każdym talerzu obok dyni.
3. Podawaj na ciepło.

Fot. RIO MARE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat