Aby odtworzyć kulinarne wspomnienie znad Morza Śródziemnego w domu, warto wybrać proste w przygotowaniu i wysokiej jakości produkty. Przykładem są paniero-wane krążki kałamarnicy MarNatura od PESCA NORD, które doskonale smakują w różnych wyda-niach – także i na ostro.
Kuchnia śródziemnomorska to doskonałe urozmaicenie codziennych posiłków. Propaguje spoży-wanie ryb i owoców morza, stanowiących podstawę zdrowej i świadomej diety. Do kuchni z basenu Morza Śródziemnego należą również formowane, panierowane krążki z kałamarnicy MarNatura od PESCA NORD, które mogą być zarówno smażoną, jak i pieczoną przekąską, wyjątkowym dodatkiem do sałatek, szybkim lunchem czy też daniem obiadowym. Co ciekawe, doskonale sprawdzają się także podane w towarzystwie ostrego sosu. Jak zatem przygotować tego typu danie?
Panierowane krążki kałamarnicy MarNatura na ostro
Składniki:
Przygotowanie:
Spożywane regularnie morskie przysmaki korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. Śródziemnomorska dieta może wspomóc właściwą pracę serca, również nie obciąża nadmiernie wątroby. Kalmary to przysmaki bogate w selen oraz witaminy. Podane jako przekąska, obiad lub kolacja zachwycą gości i domowników, a także przekonają do częstszego spożywania ryb i owoców morza. Warto także wspomnieć, że kalmary są naturalnym afrodyzjakiem, przez co doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Kalmarowe krążki MarNatura od PESCA NORD są świetną opcją na imprezową przekąskę, jak i niecodziennym pomysłem na obiad, a podane z ostrym sosem zachwycą biesiadników.
Fot. PESCA NORD
Informacja prasowa