"Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości" David Wolfe

Nowość wydawnicza "Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości" David Wolfe.
Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości – książka Davida Wolfe’a, eksperta z zakresu zdrowego odżywiania i propagatora diety opartej na surowych produktach...

jest już dostępna w księgarniach. Tytuł ukazał się nakładem Wydawnictwa Vivante.

David Wolfe jest ekspertem z zakresu zdrowego odżywiania i propagatorem diety opartej na surowych produktach. W ciągu ostatnich 20 lat gościł na konferencjach z udziałem autorytetów z dziedziny zdrowego odżywiania, w trakcie których wygłosił ponad 2500 wykładów na temat organicznego i surowego jedzenia. Współpracuje również z: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”.

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości pełni funkcję przewodnika po superżywności (z ang. superfood). Wolfe ciekawie i wyczerpująco opisuje produkty charakteryzujące się szczególnymi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Ich właściwości mogą zwiększyć poziom energii i sił witalnych, wzmocnić układ immunologiczny, zwiększyć produkcję serotoniny, a nawet poprawić… potencjał seksualny. Produkty należące do grupy superżywności nie tylko zaspokajają zapotrzebowanie organizmu na białko, witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe, ale również wykazują działanie lecznicze. Wśród opisanych przez Wolfe’a pokarmów znajdują się, między innymi: jagody goji, kakaowiec, maka, produkty pszczele (miód, mleczko pszczele, pierzga, propolis), spirulina, algi AFA, fitoplankton morski, aloes, siemię konopne czy orzechy kokosowe.
Oprócz kompleksowych informacji dotyczących właściwości poszczególnych produktów, w książce znajdują się również przepisy kulinarne (o różnym stopniu zaawansowania), a także – co istotne – obszerna bibliografia badań naukowych nad superżywnością.

O autorze:
David Wolfe jako uznany ekspert z zakresu zdrowego odżywiania i surowej żywności, współpracuje z licznymi tytułami prasowymi, np.: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”. Jest również autorem wielu książek, m.in.: The Sunfood Diet Success System, Eating for Beauty, Longevity Now: A Comprehensive Approach to Healthy Hormones, Detoxification, Super Immunity, Reversing Calcification, and Total Rejuvenation i wykładowcą uniwersyteckim. Prywatnie gra na perkusji, zajmuje się uprawą ogrodu i sadzeniem drzew owocowych, a także oddaje się kąpielom w gorących źródłach.

Cytaty:
„To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!
Każdy, kto jest gotowy do eksperymentowania z tego rodzaju jedzeniem może chwycić tę książkę i uzyskać pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można skutecznie włączyć do swojej diety… informacje w tej książce są absolutnie kompletne”.
– organizacja Surowa Żywność „Right Now”

„David Wolfe napisał błyskotliwą, pełną cennej wiedzy książkę, która jest niezbędną lekturą dla każdego, kto pragnie cieszyć się pełnią zdrowia! Superżywność to w istocie żywność przyszłości, dzięki której cały świat może żyć zdrowo”.
– dr Patricia Bragg

Tytuł: Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości
Autor: David Wolfe
Wydawnictwo: Vivante
Tłumacz: Bartosz Kotarski
Wydanie: wyd. 1
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Format: 165 x 235 mm
Stron: 376
ISBN: 978-83-64645-54-9
EAN: 9788364645549
Premiera: 20 marca 2015 r.




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat