Taki klasyk

Czarna herbata Bifix.
Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.

Według jednej z legend jej początki sięgają 2737 roku p.n.e, kiedy to mityczny cesarz chiński zupełnie przez przypadek zaparzył pierwszy napar z liści herbaty. W Europie herbata pojawiła się dużo później.
Nazwa herbaty w języku polskim pochodzi od łacińskiego słowa: herba thea – "ziele herbaciane". Herbata poddawana procesowi fermentacji, a w zależności od regionu, w jakim jest produkowana, poddaje się ją różnym metodom obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie oraz suszenie.
Liście herbaty są bogate w wiele witamin, m.in. A, B1, B2, C, E i K oraz różne minerały np. fluor, żelazo, potas, cynk, magnez. Herbata bogata jest także w bioflawonoidy – silne przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników, kofeinę (teinę) – która pobudza nasz organizm oraz fluor – skuteczny w walce z próchnicą.
Herbata czarna BiFix to esencja wyjątkowego smaku i aromatu o naturalnej złotej barwie. Przygotowana z najwyższej jakości liści herbacianych, w naturalny i delikatny sposób pobudza nasz organizm do działania.
Sposób parzenia: Jedną saszetkę herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 3-5 minut.

BiFix Czarna Herbata ekspresowa
Składniki: herbata czarna
Opakowanie: 20 x 2 g

Cena: ok. 6 zł
www.bifix.pl
www.zdroweherbaty.com.pl




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat