Tatar

Przepis na tatara.
Przepis na tatara.

Składniki:

  • 600g wołowiny
  • 400g polędwicy wieprzowej
  • 2 cebule
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

  1. Umyte mięso starannie oczyścić i dwukrotnie zmielić przez maszynkę.
  2. Zmielone mięso wymieszać z oliwką.
  3. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem.
  4. Z mięsa uformować kilka kul z miejscem na żółtko.
  5. Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka, żółtka ułożyć na tatarach.
  6. Dookoła mięsa ułożyć pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę oraz ogórki.
  7. Podawać tuż po przygotowaniu.


Szymon Kalinowski
(szymon.kalinowski@dlalejdis.pl)




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat