Tortilla z plastrami wędzonego łososia
Tortilla z plastrami wędzonego łososia, pomidorami suszonymi, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.
Składniki dla 4 osób:
- 4 pszenne placki tortilla
- 150 g kremowego serka twarogowego (np. philadelphia)
- 1 łyżka sosu Pesto z bazylii
- Garść zielonych oliwek bez pestek BORGES
- Sok z ½ cytryny
- Sól, biały pieprz do smaku
- 400 g wędzonego łososia w plastrach
- 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
- 100 g suszonych pomidorów
- 1 mały ogórek: obrany, oczyszczony i pokrojony w paski
Sposób przygotowania:
Biały ser zmiksować blenderem z sosem Pesto, oliwkami oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku.
Łososia pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z mieszanką sałat, pokrojonymi
w paski suszonymi pomidorami i ogórkiem.
Placki tortille posmarować białym serem. Na nich umieścić przygotowaną wcześniej sałatę. Tortille zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Tak przygotowane podawać z mieszanką ulubionych sałat i sosem vinaigrette.
Fot. Fit&Easy
IP