Tortilla z plastrami wędzonego łososia

Przepis na tortillę z plastrami wędzonego łososia, pomidorami suszonymi, sałatami.
Tortilla z plastrami wędzonego łososia, pomidorami suszonymi, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.

Składniki dla 4 osób:

  • 4 pszenne placki tortilla
  • 150 g kremowego serka twarogowego (np. philadelphia)
  • 1 łyżka sosu Pesto z bazylii
  • Garść zielonych oliwek bez pestek BORGES
  • Sok z ½ cytryny
  • Sól, biały pieprz do smaku
  • 400 g wędzonego łososia w plastrach
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 1 mały ogórek: obrany, oczyszczony i pokrojony w paski


Sposób przygotowania:
Biały ser zmiksować blenderem z sosem Pesto, oliwkami oraz sokiem z cytryny i doprawić do smaku.
Łososia pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z mieszanką sałat, pokrojonymi
w paski suszonymi pomidorami i ogórkiem.
Placki tortille posmarować białym serem. Na nich umieścić przygotowaną wcześniej sałatę. Tortille zwinąć w rulon i pokroić w plastry. Tak przygotowane podawać z mieszanką ulubionych sałat i sosem vinaigrette.

Fot. Fit&Easy
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat