Wegański chlebek z ziarnami KRESTO

Przepis na smaczny chlebek.
Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny - polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch.

Składniki (na keksówkę):

  • 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO (słonecznik, pestki dyni, orzeszki pinii)
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki siemienia lnianego KRESTO
  • 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego
  • 1 garść orzechów włoskich KRESTO
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
  • 1,5 szklanki wody
  • 3 łyżki syropu z agawy

Wykonanie:

  1. Do miski wsyp: 1,5 szklanki płatków owsianych, 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO,1/4 szklanki siemienia lnianego, garść orzechów włoskich, 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego oraz sól.
  2. Do drugiej miski wlej 1,5 szklanki wody, 3 łyżki syropu z agawy i 4 łyżki oleju rzepakowego.
  3. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do połączenia. Pozostaw na około 3 godziny do napęcznienia.
  4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę - dociśnij i wyrównaj.
  5. Włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez godzinę. Chleb pozostaw do całkowitego wystudzenia.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat