Wegańskie batoniki z siemieniem lnianym i orzechami

Wegańskie przekąski - przepis kulinarny.
Niezależnie od tego czy jesteś weganinem czy poszukujesz alternatywnych, zdrowszych przekąsek, wegańskie batoniki z dodatkiem siemienia lnianego i orzechów to prawdziwa feeria smaków i pyszny sposób na pełne wartościowych składników drugie śniadanie!

Wegańskie batoniki z siemieniem lnianym i orzechami

Składniki (około 10 sztuk):

  • 190 g płatków owsianych
  • 100 g mix orzechów KRESTO (posiekane)
  • 100 g żurawiny KRESTO (posiekana)
  • 70 g rodzynek KRESTO
  • 80 g siemienia lnianego KRESTO
  • 150 ml wody do namoczenia siemienia lnianego
  • 100 ml syropu klonowego
  • 60 g masła orzechowego
  • 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego

Wykonanie:

  1. Siemię lniane zalej wodą i odstaw na 30 minut.
  2. Następnie wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż do formy (24x24cm) lub skorzystaj z silikonowej formy na batony.
  3. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika do 180°C na około 20-23 minuty.
  4. Wyjmij formę z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
  5. Następnie wstaw ją do lodówki najlepiej na noc, aby łatwiej pokroić batoniki przy użyciu noża.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat